Αρχική > Οι Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας σε συνέδριο με θέμα την απασχόληση, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στην ΕΕ

Οι Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας σε συνέδριο με θέμα την απασχόληση, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στην ΕΕ

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια συζήτηση με τρεις Έλληνες που επέλεξαν να παραμείνουν στην Ελλάδα επιχειρώντας και επενδύοντας σε ευκαιρίες που προέκυψαν στη χώρα.

11.01.2019

Οι "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" θα έχουν δυναμική παρουσία στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικών Αθηνών. Το θέμα του συνεδρίου αφορά την απασχόληση, τις επενδύσεις & την επιχειρηματικότητα, κυρίως για τους νέους.
 
Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας θα λάβουν χώρα ενδιαφέρουσες ενημερωτικές συνεδρίες με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα, μια από τις οποίες θα είναι αφιερωμένη στην πρωτοβουλία Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας. Στις 15:00 και για μια ώρα οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα, τόσο να γνωρίσουν το όραμα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η ψηφιακή πλατφόρμα www.knowledgebridges.gr, όσο και να συζητήσουν με τρεις Έλληνες που έχουν επιλέξει να παραμείνουν στην Ελλάδα, επιχειρώντας και επενδύοντας σε ευκαιρίες που προέκυψαν στη χώρα. Ο πρώτος είναι ο Μανώλης Μπαμπάτσικος, ο οποίος σπούδασε και εργάστηκε στο εξωτερικό σε μεγάλες εταιρείες για αρκετά χρόνια, και στη συνέχεια επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα και να… επιχειρήσει επενδύοντας σε μια καινοτόμο ιδέα που συνδυάζει δυο φαινομενικά άσχετες επιστήμες, το animation και την ιατρική. Ο δεύτερος είναι ο Μανόλης Μακρής, ο οποίος ολοκληρώνοντας τις σπουδές του έκανε μια αντισυμβατική επιλογή, επιστρέφοντας μόνιμα στη γενέτειρά του, τη Λέρο όπου και ανέλαβε το παράρτημα μιας πολυεθνικής εταιρείας πληροφορικής στην Ελλάδα. Το αξιοσημείωτο ήταν ότι κατάφερε το παράρτημα της Λέρου να συγκεντρώσει εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα ενώ επόμενος στόχος του είναι να προσελκύσει και Έλληνες από το εξωτερικό. Τέλος, ο Χρήστος Αλεξάκος θα μας μιλήσει για την ιδέα του να ιδρύσει, μαζί με άλλους νέους επιστήμονες το 2013, την InSyBio Ltd., μια πρωτοπόρο εταιρεία βιοπληροφορικής που επικεντρώνεται στον εντοπισμό κομβικών βιοδεικτών με την χρήση προχωρημένων εργαλείων μετά-ανάλυσης βιολογικών και ιατρικών δεδομένων μεγάλης κλίμακας. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Μαραγκός από τις Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας.
 
Στο πλαίσιο και των δυο ημερών του συνεδρίου πολλοί ακόμη καλεσμένοι από την χώρο της απασχόλησης και την επιχειρηματικότητας, εκπρόσωποι επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτές αλλά και δημόσιοι φορείς θα παρουσιάσουν ευκαιρίες στο χώρο της εργασίας. Επίκεντρο της εκδήλωσης είναι  νέοι πολίτες που αναζητούν εργασία καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις. Στόχος είναι η ενημέρωση για τις υπάρχουσες δυνατότητες και ευκαιρίες αλλά και η πληροφόρηση με συμμετοχικό διάλογο ('world café sessions') και διαδικτυακή συμμετοχή. Οι δραστηριότητες θα επικεντρωθούν και σε πιο πρακτικά θέματα όπως : οι συνεντεύξεις εργασίας, η προετοιμασία βιογραφικών, η δικτύωση, η καθοδήγηση, η χρήση νέων τεχνολογιών, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση και οι επενδυτικές ευκαιρίες όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να συνομιλήσουν με τους παρόντες φορείς.
 
Την πρώτη μέρα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jyrki Katainen, αρμόδιος για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας θα συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες για τις δράσεις και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους τομείς της αρμοδιότητας του.
 
Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει! Για την εγγραφή σας πατήστε εδώ.