Η Ομάδα

Για τους σκοπούς της Πρωτοβουλίας έχει συγκροτηθεί στο ΕΚΤ ειδική διεπιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, που κατανοούν πλήρως το φαινόμενο, με ορισμένους εξ αυτών να έχουν γυρίσει από το εξωτερικό προκειμένου να εργαστούν για την Πρωτοβουλία.

Η ομάδα αυτή συλλειτουργεί και πλαισιώνεται από το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό του ΕΚΤ στους τομείς της επικοινωνίας, της τεκμηρίωσης και των πληροφοριακών συστημάτων, αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις υποδομές, τα δίκτυα και την αναγνώριση και αποδοχή που έχει το ΕΚΤ στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο.

Κωνσταντίνα Νεοφώτιστου

Υπεύθυνη Υπηρεσιών και Ανάπτυξης Δικτύου

H Κωνσταντίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) Marketing και Επικοινωνία από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία στην εταιρική επικοινωνία και στη διαχείριση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων με εστίαση στους τομείς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Έχει διατελέσει οργανωτικό μέλος σε πολυάριθμα προγράμματα για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στους νέους και της καινοτομίας. Από το Φεβρουάριο του 2019 υποστηρίζει την ανάπτυξη, παροχή και προώθηση των υπηρεσιών της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στο ΕΚΤ.

kneofotistou@ekt.gr

Η Κωνσταντίνα πιστεύει ότι η συνεργασία είναι απαραίτητο συστατικό ανάπτυξης, εξέλιξης και επιτυχίας. Μέσω της πρωτοβουλίας «Γέφυρες γνώσης και συνεργασίας» οι Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούν να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν και να μεταφέρουν τεχνογνωσία στη χώρα.

Δρ Αθανασία Μεγρέμη

Μεθοδολογική 'Ερευνα

Η Νάνσυ έχει διδακτορικό στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και έντονη ερευνητική διεπιστημονική δραστηριότητα. Ξεκίνησε να δουλεύει στην πρωτοβουλία με βάση την εμπερία της στη μεθοδολογική έρευνα και την εμπειρία της σε διαφορετικά περιβάλλοντα συνεργασιών, καθώς και την κατανόηση των αναγκών δραστηριοποίησης των νέων με υψηλή εξειδίκευση.

Είναι ενεργή σε ζητήματα που αφορούν στην εξέλιξη των νέων επιστημόνων και τις συνθήκες της έρευνας στην ελληνική πραγματικότητα. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ασχολείται με το ερευνητικό υπόβαθρο του οικοσυστήματος, τη δημιουργία δικτύων με τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό ενώ προτείνει δράσεις με βάσει τις ανάγκες που προκύπτουν από όλα αυτά.

amegremi@ekt.gr

H Νάνσυ θεωρεί ότι η καλή συνεργασία είναι θεμέλιο για κάθε εξέλιξη εργασιακή, πνευματική, προσωπική και σίγουρη οδός για να πετύχουμε τους στόχους μας μιας και ‘αν θέλεις να προχωρήσεις μακριά, προχώρα μαζί με άλλους’.

Ιωάννα Βλάχου

Νομική Υποστήριξη

Η Ιωάννα είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Ευρωπαϊκού Δικαίου του Πανεπιστημίου Leiden και πρώην ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του ΕΚΠΑ. Από το 2013 ασκεί Δικηγορία, χειριζόμενη υποθέσεις ποικίλων κλάδων δικαίου, ενώ στο παρελθόν είχε την ευκαιρία να εργασθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στην παραγωγή και εφαρμογή ευρωπαϊκών νομοθεσιών και πολιτικών. Είναι μέλος του εθνικού μητρώου Εκπαιδευτών Erasmus+/Youth, ενώ έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκές Διασκέψεις ως εκπρόσωπος νέων της χώρας.

Η Ιωάννα υποστηρίζει νομικά την Πρωτοβουλία Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας.

ivlachou@ekt.gr

Μέσω των «Γεφυρών» η Ιωάννα ευελπιστεί να αξιοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που αποκόμισε στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να συμβάλλει στη μετουσίωση πτυχών του brain drain σε ευκαιρίες γόνιμης αλληλεπίδρασης και ανάπτυξης της χώρας και των νέων της.

Δρ Νίκος Καραμπέκιος

Υπεύθυνος Πρωτοβουλίας

Ο Νίκος είναι υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και του ΕΚΤ. Έχει εκλεγεί Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας Β’ Επιπέδου. Δραστηριοποιείται στην κατεύθυνση της συστηματικής αποτύπωσης, παρακολούθησης, και μελέτης πλευρών του ελληνικού συστήματος καινοτομίας σε εθνικό, περιφερειακό, κλαδικό και τομεακό επίπεδο υλοποιώντας μια σειρά ερευνητικών θεματικών υψηλού δημόσιου ενδιαφέροντος.

Ως υπεύθυνος της Πρωτοβουλίας  «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» ασχολείται με όλο το φάσμα των επιχειρησιακών και στρατηγικών αναγκών αυτής.

nkarampekios@ekt.gr

Μαργαρίτης Προέδρου

Προϊστάμενος του τμήματος Δημοσιότητας και Επικοινωνίας

Ο Μαργαρίτης έχει πτυχίο Φυσικής και Μεταπτυχιακό στη Φυσική Περιβάλλοντος. Είναι Προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσιότητας και Επικοινωνίας του ΕΚΤ, έχοντας την ευθύνη για την εταιρική επικοινωνία, την ανάπτυξη & διαχείριση περιεχομένου των δικτυακών τόπων, τις έντυπες & ηλεκτρονικές εκδόσεις, τις εκδηλώσεις, τις ψηφιακές δράσεις επικοινωνίας και τα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης. Είναι υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού “Καινοτομία, Έρευνα & Ψηφιακή Οικονομία”.

Έχει πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση δράσεων επικοινωνίας και δημοσιότητας στο πλαίσιο εθνικών & ευρωπαϊκών έργων. Έχει διατελέσει υπεύθυνος του ελληνικού κόμβου της CORDIS και επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και έχει συνεργαστεί με περιοδικά εκλαϊκευμένης επιστήμης.

mproed@ekt.gr

Άγγελος Αγγελίδης

Δικτύωση

Ο Άγγελος εργάζεται στο ΕΚΤ ως επικεφαλής για τον συντονισμό και την υλοποίηση δράσεων του ΕΕΝ Hellas αλλά και αρκετών ακόμη έργων που υλοποιεί ο φορέας έχοντας επίσης και το ρόλο του Εθνικού Σημείου Επαφής. Παράλληλα είναι πιστοποιημένος αξιολογητής διαχείρισης ψηφιακής καινοτομίας, από την Improve Academy .

Η επαγγελματική του πορεία περιλαμβάνει 25ετή παρουσία σε θέσεις ευθύνης στο οικονομικό τμήμα κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη διάρκεια της καριέρας του εκτός από την οικονομική διαχείριση, έχει ασχοληθεί με τη διαχείριση μεγάλου αριθμού εργαζομένων σε ποικίλες συνθήκες και έχει φέρει εις πέρας έργα που αφορούν στη σύσταση και λειτουργία νέων εταιρειών εντός και εκτός συνόρων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Χρηματοοικονομικά και πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

aangelidis@ekt.gr

Χένρι Σκοτ

Δικτύωση

Ο Χένρι εργάζεται στο ΕΚΤ από το 2000. Ήταν Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές επιστήμες στην Ελλάδα για 18 χρόνια καθ ‘όλη τη διάρκεια του 6ου Προγράμματος Πλαίσιο, του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο και του Ορίζοντα 2020.

Εκείνη την εποχή διαχειρίστηκε επίσης τη συμμετοχή του ΕΚΤ σε περισσότερα από 20 ευρωπαϊκά έργα (FP6 , FP7, Horizon 2020, Erasmus). Έχει επίσης υποστηρίξει την ομάδα καινοτομίας του ΕΚΤ στην προετοιμασία προφίλ πελατών για το Innovation Relay Center και για το EEN. Έχει ολοκληρώσει σπουδές στα Μαθηματικά.

hscott@ekt.gr

Γεώργιος Μέγας

Δικτύωση

Ο Γεώργιος είναι σύμβουλος καινοτομίας και πράσινης ψηφιακής μετάβασης στο EKT. Από το 2016 είναι το Εθνικό Σημείο Επαφής για το ICT και το FET/EIC στον Ορίζοντα 2020 και πλέον είναι ΕΣΕ για τον Ορίζοντα Ευρώπη – συντονιστής του Cluster 4 (Digital, Industry, Space). Τα τελευταία 5 χρόνια συντονίζει το EIT Health HUB για την Ελλάδα, τον σημαντικότερο Ευρωπαϊκό επιταχυντή startup και υποστήριξης σπουδαστών στον τομέα της υγείας.

Είναι μέλος του ΕΕΝ του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης διεθνών επιχειρηματικών και ερευνητικών συνεργασιών στον κόσμο, έχοντας να επιδείξει πολλές επιτυχημένες συνεργασίες. Ακόμα, είναι διαχειριστής Ευρωπαϊκών έργων και μέλος της ομάδας ειδικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, Αγροτική Ανάπτυξη-Leader) και άλλων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (H2020, Life, EEA grants, κ.α.).

megas@ekt.gr

Γιάννης Βουλγαράκης

Φωτογράφος

Ο Γιάννης σπούδασε φωτογραφία στη Leica Academy και στο New York Institute of Photography, γραφικές τέχνες στη Σχολή Πετρά και είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη θεματική ενότητα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό».

Είναι επαγγελματίας φωτογράφος από το 1997. Από το 2005 εργάζεται στο τμήμα ψηφιοποίησης του ΕKT. Έχει εκθεσιακή δράση με αρκετές ομαδικές και 5 ατομικές εκθέσεις. Επίσης έχει επιμεληθεί φωτογραφικά εκθέσεις και εκδόσεις. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει φωτογραφία σε ιδιωτικές σχολές.

voulgarakis@ekt.gr

Γιάννης Δεσύπρης

Τεχνικός Ήχου και Εικόνας

Ο Γιάννης σπούδασε Computer Graphics & Computer Animation στις σχολές «ΩΜΕΓΑ» ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Staffordshire University στο τμήμα Design: Animation και όπου ολοκλήρωσε το Bachelor. Στη συνέχεια παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό Fine Art στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως Graphic Designer στην εταιρία Ashley & Holmes ενώ έχει εργαστεί στο τμήμα Post Production στην εταιρία  Central Athens Film Productions.

Ως freelancer έχει δημιουργήσει πάνω από 100 μικρής διάρκειας videos και έχει λάβει μέρος σε βιντεοσκοπήσεις σε περισσότερες από 200 εκδηλώσεις (Αθλητικοί Αγώνες, Κοινωνικές Εκδηλώσεις και Επετείους). Ανήκει στο δυναμικό του ΕΚΤ από το 2009 έως σήμερα.

desypris@ekt.gr

Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.