Αρχική > Career Talks για νέους ερευνητές στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Career Talks για νέους ερευνητές στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Καταξιωμένοι ερευνητές θα παρουσιάσουν προοπτικές και ευκαιρίες σταδιοδρομίας στο χώρο της έρευνας με στόχο να εμπνεύσουν το κοινό που θα αποτελείται από νέους κυρίως ερευνητές που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της σταδιοδρομίας τους.

21.11.2018

Μια πρωτότυπη συζήτηση για τις προοπτικές και ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον χώρο της έρευνας διοργανώνεται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) με τη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του έργου ERA-Mobilcar.GR –HORIZON 2020 και της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας». Η συζήτηση εντάσσεται στις Ημέρες Καριέρας για Νέους Ερευνητές 2018.
 
Στο πλαίσιο του «Career Talks», το οποίο θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις 10:00, καταξιωμένοι ερευνητές καλούνται να παρουσιάσουν προοπτικές και ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον χώρο της έρευνας  με στόχο να εμπνεύσουν το κοινό που θα αποτελείται από νέους κυρίως ερευνητές που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της σταδιοδρομίας τους. Έμφαση θα δοθεί και στα οφέλη της δικτύωσης των ερευνητών σε όλο τον κόσμο καθώς και στις ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν από διάφορα προγράμματα κινητικότητας.
 
Ομιλητές θα είναι:

  1. O Δρ. Νεκτάριος Νασίκας, φυσικός με εξειδίκευση στη φυσικοχημεία υλικών, Διευθυντής Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.).
  2. Η Δρ. Καλλιόπη Δασύρα, αστροφυσικός, Μεταδιδάκτορας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Βραβείο L’Oréal - UNESCO για τις γυναίκες στην επιστήμη (2016)
  3. Ο Δρ. Παναγιώτης Ζουμπουλάκης, κύριος ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, υπεύθυνος διασύνδεσης του ΔΠΜΣ  “Βιοεπιχειρείν” με επιχειρήσεις στο χώρο της βιοτεχνολογίας.
  4. Η Δρ. Μαρία Καλιαμπού, Senior Lector της νέας ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Yale (μέσω skype),
  5. Ο Δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης, Επίκουρος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε στην οργανωμένη αποστολή της NASA για την επιστροφή μετεωριτών από την Ανταρκτική το Νοέμβριο του 2017.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ. Βασίλειος Γρηγορίου, Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming στο http://media.ekt.gr/live.
 
Την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, θα δοθεί η ευκαιρία στους νέους ερευνητές να συναντήσουν και να συζητήσουν με δυνητικούς εργοδότες από τον χώρο των επιχειρήσεων, καθώς και με φορείς υποστήριξης της έρευνας και των ερευνητών, με στόχο:

  1. μια πρώτη διερεύνηση σχετικά με τη δυνατότητα ανάπτυξης μελλοντικών ή ακόμα και άμεσων συνεργασιών μέσω μικρής διάρκειας συνεντεύξεων
  2. την ενημέρωση και συζήτηση επί εναλλακτικών δρόμων καριέρας
  3. την προώθηση του επαγγελματικού προφίλ των συμμετεχόντων νέων ερευνητών

 
Παράλληλα, θα υπάρχει ενημέρωση για τις πολιτικές, τις προτεραιότητες και τους μηχανισμούς που υπάρχουν για τη βελτίωση των ευκαιριών σταδιοδρομίας και κινητικότητας των ερευνητών.
 
Το εν λόγω διήμερο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “ERA Mobility and Researchers Career Days in Greece: A contribution to decrease brain drain (ERA-MobilCar.GR -HORIZON 2020)”, με στόχο την ανάδειξη επαγγελματικών ευκαιριών για τους νέους επιστήμονες με υψηλά προσόντα που επιθυμούν να εργαστούν στον ευρύτερο χώρο της έρευνας.
 
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Tags: Career Talks, EIE, EKT