Αρχική > Οι «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στο 6ο Πανελλήνιο Forum Νέων Επιστημόνων στη Λάρισα

Οι «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στο 6ο Πανελλήνιο Forum Νέων Επιστημόνων στη Λάρισα

Στόχος του forum είναι να φέρει σε επαφή ερευνητικές ομάδες Ελλήνων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς των Βιοεπιστημών, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και να συμβάλλει στην αλληλεπίδραση αλλά και στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ τους.

14.11.2018

Την ευκαιρία να ενημερώσουν τους νέους επιστήμονες για τα οφέλη της δικτύωσης των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο θα έχουν οι «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στο 6ο Πανελλήνιο Forum Νέων Επιστημόνων (22 Νοεμβρίου 2018) που γίνεται στο πλαίσιο του 69ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας στη Λάρισα (23-25 Νοεμβρίου 2018).
 
Στόχος της Ημερίδας, που θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, είναι η προώθηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των νέων επιστημόνων που ασχολούνται με τους διάφορους τομείς της βιολογίας, της χημείας και της βιοχημείας. Πρόκειται πλέον για ένα θεσμό, ο οποίος λειτουργεί καταλυτικά στην ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στα ερευνητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί πηγή έμπνευσης και προβληματισμού πάνω σε θέματα που απασχολούν την έρευνα στην Ελλάδα.
 
Ο συντονιστής της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Δημήτρης Μαραγκός, θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες στο συνέδριο τις ευκαιρίες δικτύωσης και χρηματοδότησης για νέους ερευνητές, ενώ θα γίνει και αναλυτική παρουσίαση όλων των υπηρεσιών της πρωτοβουλίας με έμφαση στην σχετική πλατφόρμα www.knowledgebridges.gr .  Θα υπάρξει επίσης απευθείας σύνδεση με τη Νέα Υόρκη και την Αναστασία Νικολοπούλου, Assistant Professor of Radiopharmaceutical Sciences, Weill Cornell Medicine, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συλλόγου Βιοεπιστημόνων των ΗΠΑ (HBA USA). Η Αναστασία θα μιλήσει για τα προγράμματα που προσφέρει το HBA Hellas τόσο σε επίπεδο mentoring όσο και συμβουλευτικής για ακαδημαϊκή καριέρα στο χώρο των βιοεπιστημών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Θα υπάρχουν επίσης ομιλίες και αναρτημένες ανακοινώσεις νέων επιστημόνων μελών της ΕΕΒΜΒ, ομιλίες προσκεκλημένων διακεκριμένων επιστημόνων που διαπρέπουν στην Ελλάδα, στρογγυλό τραπέζι για συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων επιστημόνων σε Ελλάδα και εξωτερικό (επιλογές, συνθήκες και προνόμια εργασίας) από νέους ερευνητές που δουλεύουν στον τομέα της έρευνας ή της βιομηχανίας, παρουσιάσεις αντιπροσώπων Κρατικών και Ιδιωτικών Ιδρυμάτων σχετικά με τις υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και ομιλίες από στελέχη εταιρειών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις βιοεπιστήμες.
 
Οι «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» θα συμμετέχουν και στο 69ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας όπου θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις δυνατότητες δικτύωσης μέσω της πρωτοβουλίας.
 
 

Tags: Βιοεπιστήμες, Επιστήμες Ζωής, HBA USA