Αρχική > Greek Women of the World: μια νέα δράση για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

Greek Women of the World: μια νέα δράση για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Women On Top σε μια επωφελή συνεργασία για τις Ελληνίδες σε όλο τον κόσμο.
 

10.10.2018

Η εθνική πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» και ο οργανισμός Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών, εγκαινιάζουν μια νέα δράση mentoring με τίτλο “Greek Women of the World” που έχει ως στόχο τη δικτύωση, την αλληλεπίδραση και την συνεργασία των γυναικών που εργάζονται και δημιουργούν στη χώρα μας, με Ελληνίδες που εργάζονται ή έχουν εργαστεί σε χώρες του εξωτερικού.

Μέσω της δράσης «Greek Women of the World» θα δημιουργηθεί μία δεξαμενή Ελληνίδων που έχουν εργαστεί ή εργάζονται ακόμα στο εξωτερικό και οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ως μέντορες και να μεταφέρουν τεχνογνωσία, εμπειρίες και έμπνευση στις γυναίκες που ζουν και δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα.

Σε διεθνές επίπεδο, οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες προκλήσεις στην εργασία τους, όπως αυξημένη ανεργία, διακρίσεις που παρεμποδίζουν την επαγγελματική τους εξέλιξη, έλλειψη ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής, ανισότητα των αμοιβών, σεξουαλική παρενόχληση και όχι μόνο. Στην Ελλάδα, όπου η εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης ανέρχεται μόλις στο 22%, η γυναικεία ανεργία αγγίζει το 24,9%, το μισθολογικό χάσμα βρίσκεται στο 12,48% και η δημόσια δαπάνη για την εξισορρόπηση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των εργαζομένων είναι από τις χαμηλότερες στον ΟΟΣΑ, τα προβλήματα που προκύπτουν από τις εργασιακές ανισότητες γίνονται αισθητά σε όλους τους τομείς της εργασιακής ζωής και της οικονομίας και επηρεάζουν δυσμενώς την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών στην πιο παραγωγική τους ηλικία.

Η δικτύωση, η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας αλλά και η καλλιέργεια μακροπρόθεσμων δεσμών συνεργασίας ανάμεσα σε γυναίκες κρίνονται απαραίτητες για την ενδυνάμωση και την εξέλιξή τους, ενώ η δημιουργία ενός ενεργού γυναικείου ανθρώπινου δυναμικού, λειτουργεί, σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, ευεργετικά για το σύνολο της εθνικής οικονομίας αλλά και για τους επιμέρους δείκτες κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης. To πρόγραμμα Greek Women of the World, έχει ως στόχο να χτίσει ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξης, που θα επιτρέψει στις Ελληνίδες του εξωτερικού να μεταδώσουν ένα κομμάτι των εμπειριών και της τεχνογνωσίας τους στις Ελληνίδες που εργάζονται εντός Ελλάδας αποτελώντας πηγή έμπνευσης για αυτές σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
 
Λίγα λόγια για το Women On Top

Το Women On Top είναι ένας οργανισμός με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Ιδρύθηκε το 2012 και από τότε έχει δημιουργήσει πάνω από 250 συνεργασίες mentoring και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 500 άνεργες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, προσφέροντας ταυτόχρονα και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά όσων από αυτές είναι μητέρες.  Παράλληλα παρέχει εκπαίδευση, συμβουλευτική και υπηρεσίες διαχείρισης έργου σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που επιθυμούν να κάνουν πράξη την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην αγορά εργασίας, μέσα από την ενίσχυση της ποικιλομορφίας και της ισορροπίας επαγγελματικής/προσωπικής ζωής για τους εργαζομένους τους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Greek Women Of The World εδώ.

Αν είστε γυναίκα, εργάζεστε ή έχετε εργαστεί για περισσότερα από 3 χρόνια στο εξωτερικό και θέλετε να γίνετε μέντορας στο πρόγραμμα Greek Women Of The World, διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Αν είστε γυναίκα και αναζητάτε mentoring από κάποια γυναίκα που εργάζεται ή έχει εργαστεί για περισσότερα από 3 χρόνια στο εξωτερικό, αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Tags: Mentoring, greek women of the world, gwow