Αρχική > Οι Γέφυρες υποστηρίζουν το πρόγραμμα Mentoring του Hellenic Bioscientific Association USA

Οι Γέφυρες υποστηρίζουν το πρόγραμμα Mentoring του Hellenic Bioscientific Association USA

Οι «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους με τον Σύλλογο Ελλήνων Βιοεπιστημόνων στις ΗΠΑ (HBA USA).

26.09.2018

Ο Σύλλογος Ελλήνων Βιοεπιστημόνων των ΗΠΑ (Hellenic Bioscientific Association of the USΑ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την επιστημονική διάδραση και συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και ελληνοαμερικάνων βιοεπιστημόνων. Ο οργανισμός υλοποιεί ενδιαφέρουσες δράσεις οι οποίες βοηθούν φοιτητές και ερευνητές στον τομέα των βιοεπιστημών να αναπτυχθούν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το πρόγραμμα “Mentorship” του HBA USA. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά το 2016 με σκοπό να φέρει σε επαφή Έλληνες και Ελληνοαμερικάνους φοιτητές και νέους ερευνητές από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με Έλληνες και Ελληνοαμερικάνους μέντορες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο της Αμερικής. Κατά τη διάρκεια των ετών αυτών, η πιλοτική φάση του προγράμματος στέφθηκε με επιτυχία καθώς πραγματοποιήθηκαν επιτυχημένες επαφές μεταξύ φοιτητών και μεντόρων με πολύ θετική ανατροφοδότηση. Το πρόγραμμα πλέον υποστηρίζει και η πρωτοβουλία Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας.                 

Το πρόγραμμα “Mentorship” έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθήσει φοιτητές και νέους ερευνητές που θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν τα επόμενα βήματά τους στις ΗΠΑ. Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί φοιτητές ή μεταδιδακτορικοί ερευνητές στον τομέα των βιοεπιστημών. Οι μέντορες του προγράμματος είναι καταξιωμένοι επιστήμονες των βιοεπιστημών ή ιατροί που εργάζονται στον ακαδημαικό ή επιχειρηματικό τομέα και μπορούν βάση της εμπειρίας τους να καθοδηγήσουν και βοηθήσουν τους υποψηφίους με σημαντικές επαγγελματικές τους αποφάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και την αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο http://www.hbausa.org/ mentorship-program και να επικοινωνήσουν στο administrator@hba-usa.org για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

 

Tags: Βιοεπιστήμες, Mentoring, Συνεργασία