Αρχική > Τα νέα μας > Η Γερμανική Team Vie...

Η Γερμανική Team Viewer επενδύει στα Ιωάννινα

Tο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της TeamViewer στα Ιωάννινα, θα φιλοξενήσει νεοσύστατες ομάδες και ταλέντα από όλο τον κόσμο και θα ενισχύσει τις ικανότητες της εταιρίας στον τομέα της μηχανικής ενώ αναμένεται να απορροφηθούν πολλοί απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

22.01.2020

Η γερμανική Team Viewer επέλεξε τα Ιωάννινα για να εγκαταστήσει το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας. Το τμήμα αυτό θα είναι το 6ο σε όλο τον κόσμο, με τα υπόλοιπα να βρίσκονται στην Γερμανία (4) και Αρμενία. Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της TeamViewer στα Ιωάννινα, θα φιλοξενήσει νεοσύστατες ομάδες και ταλέντα από όλο τον κόσμο και θα ενισχύσει τις ικανότητες της εταιρίας στον τομέα της μηχανικής.

Οι ομάδες αυτές θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην προώθηση μεγαλύτερης καινοτομίας σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του οργανισμού. Το νέο κέντρο ενισχύει τον στόχο της TeamViewer για επιπλέον προώθηση της καινοτομίας, ώστε να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες και προϊόντα που θα εξυπηρετούν διαφορετικές κατηγορίες πελατών, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται γεωγραφικά σε περισσότερα μέρη στον κόσμο.

Στόχος της εταιρείας, η οποία έχει ήδη προσλάβει 17 υπαλλήλους υψηλής τεχνολογικής κατάρτισης, είναι μέσα στο 2020 να προσλάβει συνολικά 100 υπαλλήλους, ενώ στα μεσοπρόθεσμα πλάνα της είναι μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, το κέντρο έρευνας και καινοτομίας να έχει συνολικά 200 εργαζόμενους.

Σκοπός της εταιρείας, όπως ανέφερε ο Philipp Deutscher, Director IT & Software Development και υπεύθυνο για το Hub στα Ιωάννινα: “Η TeamViewer έχει μακροχρόνιο πλάνο για το κέντρο στα Ιωάννινα. Τα Ιωάννινα είναι πηγή αποφοίτων μηχανικών και στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ταλέντα από τα Ιωάννινα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουμε μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας στον χώρο της καινοτομίας, αφού θέλουμε να επεκτείνουμε τις λύσεις μας σε πολλούς περισσότερους τομείς.”

Τα Ιωάννινα προπομπός των τεχνολογικών επενδύσεων στην Ελλάδα

Η επένδυση της Team Viewer ακολουθεί αυτή της P&I, η οποία ήρθε στην πόλη το 2017 και απασχολεί 77 άτομα με στόχο μέχρι το 2021 να φτάσει τα 150 άτομα δυναμικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι οποίες αναφέρθηκαν στην συνέντευξη τύπου, μέσα στο 2020 τα Ιωάννινα θα φιλοξενήσουν τουλάχιστον άλλη μια τεχνολογική εταιρεία από την Γερμανία, η οποία επίσης θα εγκατασταθεί στην περιοχή.

Τα Ιωάννινα όμως δεν είναι η μοναδική  περιοχή της δυτικής Ελλάδας η οποία θα φιλοξενήσει ξένες εταιρείες τεχνολογίας, καθώς αντίστοιχες επενδύσεις προετοιμάζονται και στην Πρέβεζα.

Πηγή: www.emea.gr
Tags: Τεχνολογία, έρευνα, Ιωάννινα