Αρχική > Τα νέα μας > Έλληνες φοιτητές κατ...

Έλληνες φοιτητές κατέκτησαν τη δεύτερη θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό διαστημικής

Διάκριση ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη European Space Week και στον διαγωνισμό Galileo & Copernicus Innovation Challenge.

15.01.2020

Τη δεύτερη θέση κατέκτησαν οι τέσσερις φοιτητές, Αθανάσιος Καψάλης, Ζαχαρίας Μιτζέλος, Νικόλαος Πόταρης, Χρήστος Χρήστου, του τµήµατος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστηµάτων του Πανεπιστήµιου Αιγαίου στον πανευρωπαϊκό διαγωνισµό «Galileo & Copernicus Innovation Challenge»  που πραγµατοποιήθηκε στις 1-3 Δεκεµβρίου, στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στο πλαίσιο της European Space Week.

Οι φοιτητές συνεργάστηκαν αξιοποιώντας δεδομένα και τεχνολογίες παρατήρησης της γης και συγκεριμένα του προγράµµατος Copernicus, µε στόχο να σχεδιάσουν και να παρουσιάσουν καινοτόµες ιδέες και εφαρµογές που αφορούν την έγκυρη πρόβλεψη και αντιµετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης παρέχοντας λύσεις σε πραγµατικά προβλήµατα.

Οι Έλληνες φοιτητές κατέθεσαν µια πρόταση για την πρόβλεψη και αντιµετώπιση των πληµµυρών και πυρκαγιών, δυο ζητηµάτων που αφορούν άµεσα την χώρα µας, καθώς και έναν µηχανισµό µείωσης του χρόνου απόκρισης της πολιτικής προστασίας σε έκτακτα περιστατικά, καταφέρνοντας να διακριθούν στη δεύτερη θέση. Η διάκρισή τους περιλαμβάνει εξάμηνη ελεύθερη πρόσβαση σε δορυφορικά δεδοµένα, που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και υλοποίηση της ιδέας τους.

 

Πηγή: aegean.gr
Tags: Βραβείο, Έλληνες φοιτητές, European Space Week, Πανεπιστήμιο Αιγαίου