Αρχική > Τα νέα μας > Υποτροφίες του ΙΣΝ γ...

Υποτροφίες του ΙΣΝ για Ακαδημαϊκούς της Ελληνικής Διασποράς σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα

Tο πρόγραμμα ακαδημαϊκών ανταλλαγών Greek Diaspora Fellowship Program (GDFP) δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 120 υπότροφους Έλληνες επιστήμονες της διασποράς, από χώρες, όπως ο Καναδάς, η Νότια Αφρική και η Νέα Ζηλανδία, να επισκεφτούν ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ελλάδα.

12.11.2019

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και το Institute of International Education (IIE), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα, προσκαλούν Έλληνες ακαδημαϊκούς να υποβάλλουν αίτηση στο Greek Diaspora Fellowship Program (GDFP).

Οι υπότροφοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έρευνα, να καθοδηγήσουν προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο ερευνητικό έργο τους, και να σχεδιάσουν νέα προγράμματα σπουδών, προωθώντας την ακαδημαϊκή ανταλλαγή μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων διεθνώς.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει κίνητρα σε καταξιωμένους Έλληνες ακαδημαϊκούς της διασποράς να διδάξουν, να συνεργαστούν με φοιτητές, να παράξουν ερευνητικό έργο και να αναπτύξουν εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα, ευνοώντας την πνευματική κινητικότητα και αντιστροφή του φαινομένου του brain drain.

Από την ερευνητική συνεργασία μεταξύ των αποφοίτων του GDFP έχουν προκύψει δημοσιεύσεις άρθρων σε ακαδημαϊκά περιοδικά, παρουσιάσεις σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Τα εκάστοτε θέματα που έχουν τεθεί αφορούν μία ευρεία ποικιλία ζητημάτων, από τον σχεδιασμό υπολογιστικά καθοδηγούμενων εγχειρήσεων έως τη διερεύνηση των κοινωνικών δικτύων ανάμεσα στους επιζώντες του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος υποτροφιών, πολλοί υπότροφοι συνέχισαν να συνεργάζονται με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους ακαδημαϊκούς που τους «φιλοξένησαν» στην Ελλάδα. Σχεδόν το 90% όλων των υποτρόφων εξακολουθεί να εργάζεται σε ερευνητικά προγράμματα με τους ομολόγους τους στα συνεργαζόμενα ιδρύματα.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων μελετητών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων άνοιξει στις 15 Αυγούστου 2019 με προθεσμία έως τις 12 Ιανουαρίου 2020.
 
Μάθετε περισσότερα και κάνετε αίτηση: https://www.iie.org/programs/greek-diaspora-fellowship-program
 

 

 

Πηγή: snf.org, iie.org
Tags: Ελληνική Διασπορά, ΙΣΝ, Υποτροφία, Greek Diaspora Fellowship Program