Αρχική > Τα νέα μας > Προαγωγή της Επιστήμ...

Προαγωγή της Επιστήμης, ισχυρή συνεργασία Pfizer και ΕΙΕ

Με όχημα το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Βιοεπιχειρείν" η Pfizer Hellas και το ΕΙΕ ανακοίνωσαν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 επίσημα το σύμφωνο συνεργασίας "Προαγωγή της Επιστήμης" που υπέγραψαν τον Σεπτέμβριο του 2019.

23.10.2019

Παρουσιάστηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών η επίσημη συνεργασία της εταιρείας Pfizer Hellas με το ΕΙΕ στο πλαίσιο του ΔΠΜΣ "Βιοεπιχειρείν", ενός διιδρυματικού μεταπτυχιακού προγράμματος, που ιδρύθηκε μετά από την σύμπραξη του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας και του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με διπλό όραμα την ανάσχεση του brain drain και την ενίσχυση των νέων επιστημόνων του ευρύτερου χώρου της Υγείας, συνδέοντας την έρευνά τους με την πραγματικότητα της επιχείρησης, ανακοινώθηκαν οι Pfizer Fellowships, οι οποίες αφορούν στα εξής: (1) την κάλυψη του συνόλου των διδάκτρων τριών (3) φοιτητών του ΔΠΜΣ ετησίως για τα επόμενα τρία (3) χρόνια, και (2),  την κάλυψη της απασχόλησης δύο (2) υποψηφίων διδακτόρων ή μεταδιδακτορικών ερευνητών ετησίως για τα επόμενα τρία (3) χρόνια.
 
"Σήμερα, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη μας συνεργασίας την οποία σχεδιάζουμε από κοινού με την Pfizer εδώ και περίπου ένα χρόνο", τόνισε ανοίγοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δρ. Β. Γρηγορίου. Ο προεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Hellas κ. Ζ. Ραγκούσης δήλωσε ότι: "Το πρόγραμμα της οικονομικής υποστήριξης, την εκκίνηση του οποίου έχουμε τη χαρα να ανακοινώσουμε σήμερα, δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχους ανθρώπους, να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, να παραμείνουν στη χώρα μας, να ολοκληρώσουν τις σπουδες και την έρευνά τους αλλά και να διαθέσουν την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα". Παρών ήταν και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας ο οποίος τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ότι: "Η επένδυση στην Έρευνα και την Καινοτομία απότελεί κεντρική στρατηγική προτεραιότητα για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο κοινωνικά, οινοκομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο. Για εμάς, στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει κόμβος Έρευνας και Καινοτομίας τα επόμενα χρόνια... Στηρίζουμε λοιπόν κάθε συνέργεια ιδιιωτικών και δημόσιων φορέων που συμβάλλουν στην ανάσχεση του brain drain." Αντιπροσωπεύοντας το ΔΠΜΣ ο Αναπληρωτής Διευθυντής του προγράμματος κ. Σ. Ζωγράφος υπογράμμισε ότι "Το 54% των αποφοίτων του Βιοεπιχειρείν απασχολείται σήμερα σε ιδιωτικές βιοτεχνολογικές επιχειρήσεις ενώ το 20% εργάζεται σε ακαδημαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Οι υποτροφίες Pfizer αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στο ομαμά μας να συμβάλουμε στην ανάγκη στελέχωσης υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων υψηλής έντασης γνώσης σε τομείς που η χώρα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα."
 
Το ΔΠΜΣ Επιχειρηματικότητας στην Βιοτεχνολογία "Βιοεπιχειρείν" λειτουργεί σε δύο Τμήματα, Αθήνα και Λάρισα. Συνεργάζεται ήδη με επιχειρήσεις όπως μεταξύ άλλων η e-NIOS, η Αpivita, η HybridSTAT, η Pharmathen εξασφαλίζοντας συστηματικά σεμινάρια για τους σπουδαστές του, συμμετοχή σε διαγωνισμούς καινοτομίας, εκπόνηση εργασιών σε project καινοτομίας που προέρχονται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις καθώς και πολλές ακόμη δράσεις.
 
Για πληροφορίες περί του ΔΠΜΣ δείτε εδώ ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε με email στο bioepixirin@bio.uth.gr
Για πληροφορίες περί του Δελτίου Τύπου και της δράσης μπορείτε να απευθυνθείτε στους: Ελένη Μαρκοπούλου, ΕΙΕ τηλ.2107273535, Δημήτρης Θερριός, Pfizer τηλ.2106785943 και Ευάγγελος Αντωνάτος, Admore τηλ.2106100661
 

Tags: Υποτροφίες, Μεταπτυχιακές Σπουδές, Επιστήμες Υγείας, Βιοτεχνολογία, Φάρμακα