Αρχική > Τα νέα μας > O Έλληνας ξυλουργός ...

O Έλληνας ξυλουργός που αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Διακρίθηκε για την πρωτοποριακή μέθοδο επεξεργασίας ξύλου που χρησιμοποίησε στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση μεγάλων projects παγκόσμιας ακτινοβολίας.

15.10.2019

Ο Νίκος Αναστασίου, ο 36χρονος ιδιοκτήτης της ελληνικής ξυλουργικής εταιρείας Εpexyl, αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα στον επιχειρηματικό τομέα (Bussiness and Management) από την Ακαδημαϊκή Ένωση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή δουλειά, η αγάπη για αυτό που κάνεις και η ανάγκη για διαρκή εξέλιξη χωρίς να υπολογίζεις κούραση, εμπόδια και δυσκολίες, είναι τα συστατικά εκείνα που φέρνουν την αναγνώριση και στην περίπτωση του Νίκου τη «διεθνή» αναγνώριση.

O Νίκος Αναστασίου «έγραψε» το όνομά του σε κάθε κομμάτι ξύλου που κοσμεί το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και πλέον η εταιρεία του αναπτύσσεται σε 4 ηπείρους. Κατάφερε να προσφέρει τη λύση που έψαχνε ο Ρέντζο Πιάνο για την επένδυση του πολυβραβευμένου δημιουργήματός του, κερδίζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του Ιταλού αρχιτέκτονα. Ανέπτυξε μια πρωτοποριακή μέθοδο επεξεργασίας ξύλου, η οποία έδωσε τη δυνατότητα να ντύσει την όπερα με ξύλινα πάνελς, ειδικών προδιαγραφών, τα οποία μέχρι τότε υπήρχαν μόνο στο μυαλό του ως ιδέα και καμία εταιρεία στον κόσμο δεν αναλάμβανε να του τα κατασκευάσει.

Η Epexyl με αυτή την καινοτόμο πρόταση κατάφερε να αφήσει εκτός τρεις εταιρείες από το εξωτερικό, πολύ μεγαλύτερες τότε από την ίδια, αναλαμβάνοντας το έργο. «Όταν ο Πιάνο είδε το δικό μας κομμάτι, το χάιδεψε και είπε «this work is sexy». Αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης συνεργασίας. Αρχικά αναλάβαμε την Εθνική Λυρική Σκηνή και φτάσαμε να κατασκευάσουμε όλα τα ξύλινα μέρη του ΚΠΙΣΝ» αναφέρει ο Νίκος στο fortunegreece.gr, που τον συμπεριέλαβε στη λίστα των 40 νέων επιχειρηματιών κάτω των 40 που άφησε το δικό του αποτύπωμα στην ελληνική και διεθνή επιχειρηματική σκηνή το 2018.

Από εκείνη την ημέρα και μέσα σε τρία χρόνια, η εταιρεία του κατάφερε να δραστηριοποιηθεί σε projects παγκόσμιας ακτινοβολίας, σε τέσσερις ηπείρους, και ο ξυλουργός από το Μενίδι, ο οποίος κληρονόμησε την βιοτεχνία του μαραγκού πατέρα του, ζει σήμερα ανάμεσα σε Παρίσι και Μανχάταν, επιβλέποντας έργα όπως το Hudson Yards, προϋπολογισμού 25 δισ. δολαρίων, πολλά έργα του Ρέντζο Πιάνο, όπως το Columbia University, καθώς και τις νέες Όπερες του Mumbai στην Ινδία και του Ανώι στο Βιετνάμ, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ταϊπέι, αλλά και την υπεράκτια επέκταση του Μονακό.

 

Πηγή: fortunegreece.gr
Tags: επιχειρηματικότητα, διάκριση, Νίκος Αναστασίου