Αρχική > Τα νέα μας > Agro4Crete: Δράση γι...

Agro4Crete: Δράση για την έρευνα στον αγροδιατροφικό τομέα της Κρήτης

Στόχος η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων προτύπων αγροτικής παραγωγής στην περιοχή της Κρήτης

14.10.2019

Συνάντηση των Εταίρων του έργου «Δράση για την Έρευνα στον Αγροδιατροφικό Τομέα της Κρήτης: Τέσσερα Ιδρύματα, Τέσσερα Σημεία Αναφοράς» με ακρωνύμιο Agro4Crete πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου. Το συντονισμό του έργου έχει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, και συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο ΕΛΓΟ Δήμητρα και το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας.

Στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε η εξέλιξη του έργου, που καλύπτει όλα τα βασικά αντικείμενα της πρωτογενούς παραγωγής της Κρήτης, δηλαδή την ελαιοκομία, αμπελουργία, κηπευτικά και κτηνοτροφία, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οριζόντιες δράσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τη γεωργία ακριβείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε  στην ανάγκη στενότερης αλληλεπίδρασης των εταίρων από τα διαφορετικά Ιδρύματα, κάτι που ήταν και παραμένει ένας από τους βασικότερους στόχους του έργου.

Στόχος της δράσης είναι η Πιλοτική εφαρμογή νέων προτύπων αγροτικής παραγωγής στο πλαίσιο «Έρευνα – Καινοτομία – Εκπαίδευση» με ενδεικτικό προϋπολογισμό 850.000 ευρώ, τα οποία θα αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και καινοτομικές τεχνικές στην περιοχή της Κρήτης, οι οποίες διαθέτουν σημαντικές αναξιοποίητες υποδομές (κτήρια, εργαστήρια, εκτάσεις καλλιεργήσιμων γαιών).

Περισσότερες πληροφορίες για την ενέργεια μπορείτε να βρείτε εδώ και για την προκήρυξη του έργου στην σελίδα της ΓΓΕΤ δείτε εδώ.

 

Πηγή: www.cretalive.gr/science
Tags: Έρευνα και Ανάπτυξη, ΙΤΕ, Κρήτη, Αγροτική Παραγωγή, Κτηνοτροφία, Κλιματική Αλλαγή

Μάθετε Περισσότερα