Αρχική > Τα νέα μας > Δύο πανευρωπαϊκά βρα...

Δύο πανευρωπαϊκά βραβεία για την μαθητική επιχείρηση Saveat

Η διπλή βράβευση της Saveat είναι η τρίτη στη σειρά επιτυχία ελληνικής ομάδας φέτος σε διεθνή διαγωνισμό του Junior Achievement. Το ΣΕΝ/JA Greece αναδεικνύει την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια της μαθητικής και νεανικής επιχειρηματικότητας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

11.07.2019

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στην Ευρώπη η μαθητική «επιχείρηση» Saveat από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού! Η ελληνική ομάδα κατάφερε να ξεχωρίσει στον κορυφαίο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement JA Europe Company of the Year Competition 2019 που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου στην πόλη Lille της Γαλλίας και να κερδίσει δύο πολύ σπουδαία βραβεία. Η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Αθηνά Λορεντζιάδη, ο μαθητής της Γ’ Λυκείου Στέλιος Μπουλιτσάκης-Λογοθέτης και η μαθήτρια της Α’ Λυκείου Ειρήνη Τάσση, «στελέχη» της Saveat, κατέκτησαν το βραβείο «Αριστείας στην Τεχνολογία - Excellence in IT Award» από την ΑT&Τ και ο Στέλιος το «Leadership Award - Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» μαζί με 9 παιδιά από άλλες χώρες.
 
Η Saveat, που είχε κερδίσει στις 6 Μαΐου το 1ο Πανελλαδικό Βραβείο 2019 από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, έκλεψε τις εντυπώσεις στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό με την καινοτόμα πλατφόρμα saveat.gr που καταγράφει τα τρόφιμα των σούπερ μάρκετ και τα προσφέρει σε πολύ χαμηλές τιμές λίγο πριν λήξουν, με αποτέλεσμα να καταπολεμά αποτελεσματικά το μεγάλο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων και να εξοικονομεί χρήματα για τα νοικοκυριά αλλά και τα σούπερ μάρκετ. Στο Μεγάλο Τελικό - που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - συμμετείχαν 40 ομάδες (200 μαθητές και μαθήτριες) και απονεμήθηκαν συνολικά 9 βραβεία. Χωρίς διάκριση έφυγαν μεγάλες χώρες με παράδοση στη μαθητική επιχειρηματικότητα όπως η Μ. Βρετανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Ρωσία και άλλες. Με τη βράβευσή της, η ελληνική Saveat συγκαταλέγεται στις 9 καλύτερες μαθητικές «επιχειρήσεις» της Ευρώπης! Συνολικά στο «Τhe Company Programme» του JA Europe συμμετείχαν φέτος 345.000 παιδιά από 40 Ευρωπαϊκές χώρες.
 
To Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, ετοιμάζεται ήδη να υποδεχθεί τις νέες Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που θα δημιουργηθούν κατά τη νέα σχολική χρονιά στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών 15 έως 18 ετών.
 
Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου 2019 στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.senja.gr. Κύριοι χορηγοί του ΣΕΝ/JA Greece είναι η MetLife, το Citi Foundation, η Εθνική Τράπεζα, η General Mills, The Hellenic Initiative – Ελληνική Πρωτοβουλία, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και η Accenture.
 

Πηγή: epixeiro.gr
Tags: επιχειρηματικότητα