Αρχική > Τα νέα μας > Erasmus για Νέους Επ...

Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες: Επιχειρηματίας της δεκαετίας ο Γιάννης Πολυχρονάκης

Πανευρωπαϊκή πρωτιά ανάμεσα σε 14.000 επιχειρηματίες για τον Έλληνα Επιχειρηματία που βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες.

27.03.2019

Ο Γιάννης Πολυχρονάκης ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού (Host Entrepreneur) στην Ευρώπη κατά τον εορτασμό για τα 10 χρόνια του προγράμματος Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες (2009-2019), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2019 στις Βρυξέλλες με την παρουσία 200 ενδιάμεσων οργανισμών του προγράμματος, μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EASME).

Με σπουδές Πολιτικού Μηχανικού και Διοίκησης Επιχειρήσεων και καταγωγή από το Ρέθυμνο, ο Γιάννης Πολυχρονάκης ανέλαβε και διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό και τουριστικό κλάδο. Την τελευταία δεκαετία υλοποίησε σημαντικά έργα, κάποια από τα οποία διακρίθηκαν για τις καινοτόμες σχεδιαστικές και κατασκευαστικές λύσεις τους. Η ενασχόληση με τον ξενοδοχειακό κλάδο αφορά μικρές τουριστικές μονάδες στο Νομό Ρεθύμνου. Από το 2012 συμμετέχει ενεργά σε διεθνή σεμινάρια και συνέδρια με αντικείμενο τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Ο Γιάννης συμμετέχει στο πρόγραμμα από το 2015 με την υποστήριξη του ενδιάμεσου οργανισμού στην Ελλάδα Asset Τεχνολογική. Στo πλαίσιο του προγράμματος υλοποίησε 15 συνεργασίες με νέους επιχειρηματίες από το εξωτερικό, δίνοντας υψηλή προστιθέμενη αξία στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, οδηγώντας τον στην κορυφαία διάκριση που έχει δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταδεικνύοντας τη δυναμική και προοπτική της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Το «Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες» (http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/), είναι ένα πρόγραμμα κινητικότητας της Ε.Ε. που σκοπό έχει να δώσει ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών συνεργασιών. Στα δέκα χρόνια που υλοποιείται βοήθησε να αναπτυχθούν περισσότερες από 7.000 συνεργασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη στις οποίες συμμετείχαν 14.000 επιχειρηματίες οι οποίοι κατάφεραν να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες και να επεκταθούν σε νέες αγορές.

Πηγή: erasmus-entrepreneurs.eu
Tags: Erasmus+, Erasmus for Young Entrepreneurs, Γιάννης Πολυχρονάκης, διάκριση

Μάθετε Περισσότερα