Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου EPLO ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Ιταλίας, της Κύπρου και της Ελλάδας. Σήμερα αριθμεί πολλές χώρες και δεκάδες Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από όλον τον πλανήτη, ενώ στην ιδρυτική ομάδα συμμετείχαν τρεις Πρόεδροι Δημοκρατίας από τις χώρες μέλη.
Σε αυτό το Διεθνές Δίκτυο συμμετέχουν έως σήμερα 199 πόλεις από 47 χώρες. Από την Ελλάδα συμμετέχουν συνολικά 12 πόλεις, γεγονός που καθιστά τη χώρα μας 1η σε συμμετοχές στην Ευρώπη και συνολικά 3η κόσμο.
Αναλυτικά δεδομένα για το προφίλ, την επιστημονική εξειδίκευση και τη διεθνή κινητικότητα των νέων διδακτόρων.
Στόχος είναι η ενίσχυση νέων ερευνητών κατόχων διδακτορικού τίτλου σπουδών και η παραγωγή υψηλών ερευνητικών αποτελεσμάτων
Οι ενδιαφερόμενοι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της Ελλάδας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019.
Οι νέες δράσεις θα στηρίξουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα, ώστε να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι η μια ουσία που περιέχεται σε κολύριο για τα μάτια, μπορεί να εξοντώσει τα καρκινικά κύτταρα στους ασθενείς με οξεία μυελογενή λευχαιμία (ΟΜΛ), χωρίς να κάνει ζημιά στα υπόλοιπα μη λευχαιμικά κύτταρα.
Η Δρ. A. Νασιοπούλου αποτελεί τη μοναδική γυναίκα από τους αποδέκτες του βραβείου το 2018, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε εξαίρετους επιστήμονες, δημόσια πρόσωπα και οργανισμούς που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της νανοεπιστήμης και των νανοτεχνολογιών.
Ο προϋπολογισμός των προτάσεων που θα προ-επιλεγούν καθορίζεται στα είκοσι εκατομμύρια ευρώ (20.000.000,00€).