Κατηγορία: Γενικά

Οι βιοεπιστήμες κατέχουν τα πρωτεία στον τομέα της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

20.08.2021

Οι βιοεπιστήμες πρώτες μεταξύ των τομέων δραστηριότητας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας σύμφωνα με τα στοιχεία του Elevate Greece.

Στην πρώτη θέση είναι οι βιοεπιστήμες με 14,1%, ακολουθεί ο τουρισμός με 9,1%, το περιβάλλον με 9,1%, η αγροτεχνολογία με 7,1%, η διαφήμιση 7%, τα μεγάλα δεδομένα (6%), η χρηματοοικονομική τεχνολογια (5%) και ακολουθούν η μεταποίηση (4,3%) και το ηλεκτρονικό εμπόριο (4%).

«Ένα πρώτο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι οι βιοεπιστήμες στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας κυριαρχούνε. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουμε να το στηρίξουμε. Το γνωρίζαμε, το υποπτευόμασταν όλοι μας αλλά είναι κάτι τώρα που έχουμε επίσημα στοιχεία» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία προκύπτει ότι στις 13 διοικητικές περιφέρειες της χώρα οι νεοφυής επιχειρηματικότητα κατανέμεται ως εξής:
– 2 στις 3 νεοφυείς επιχειρήσεις βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής.
– Ακολουθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 14,7%.
– Η Κρήτη με 6,5%.
– Η Δυτική Ελλάδα με 4,2% ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάζει 0%.

Τέλος ο υφυπουργός τόνισε ότι σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να υπάρχουνε ακαδημαϊκά ιδρύματα στις περιφέρειες που προσβλέπεται στήριξη της καινοτομίας, και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν επίσης καλύτερες προϋποθέσεις.


Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.