Στοιχεία

Μορφή Προφίλ

Mentor

Επώνυμο

Μέγας

Όνομα

Γεώργιος

Όνομα Χρήστη (Username)

GeorgiosMegas

Βιογραφικό

Σχετικά

Ο Γεώργιος Μέγας είναι σύμβουλος καινοτομίας και πράσινης ψηφιακής μετάβασης (twin transition) στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου. Από το 2016 είναι το Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για το ICT και το FET/EIC στον Ορίζοντα 2020 και πλέον είναι ΕΣΕ για τον Ορίζοντα Ευρώπη – συντονιστής του Cluster 4 (Digital, Industry, Space). Τα τελευταία 5 χρόνια συντονίζει το EIT Health HUB για την Ελλάδα, τον σημαντικότερο Ευρωπαϊκό επιταχυντή startup και υποστήριξης σπουδαστών στον τομέα της υγείας.

Είναι μέλος του Enterprise Europe Network (ΕΕΝ) του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης διεθνών επιχειρηματικών και ερευνητικών συνεργασιών στον κόσμο, έχοντας να επιδείξει πολλές επιτυχημένες συνεργασίες (ευρισκόμενος στις 3 πρώτες θέσεις για το 2017-2019). Ακόμα, είναι διαχειριστής Ευρωπαϊκών έργων και μέλος της ομάδας ειδικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, Αγροτική Ανάπτυξη-Leader) και άλλων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (H2020, Life, EEA grants, κ.α.) και έχει διατελέσει επιστημονικό προσωπικό στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι κάτοχος MSc. στη Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία, με ειδικότητα στα περιβαλλοντικά μοντέλα και συστήματα υποστήριξης αποφάσεων και την αγροτική τεχνολογία.