Κατηγορία: Γενικά

Επιστημονικά Βραβεία Ιδρύματος Μποδοσάκη 2021 για διακεκριμένους νέους επιστήμονες

20.05.2021

Για 12η χρονιά το Ίδρυμα Μποδοσάκη προκηρύσσει τα Επιστημονικά Βραβεία που θα απονεμηθούν το 2021 σε νέους και νέες Έλληνες και Ελληνίδες επιστήμονες μέχρι 40 ετών.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη προσκαλεί νέους και νέες Έλληνες και Ελληνίδες επιστήμονες μέχρι 40 ετών να υποβάλλουν υποψηφιότητα στα Επιστημονικά Βραβεία 2021. Ο θεσμός, που έχει θεσπιστεί από το 1993, αναγνωρίζει το δημιουργικό έργο νέων Ελλήνων επιστημόνων, ανταμείβει τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης, τιμά την ηθική τους συνέπεια και συμβάλλει στη δημιουργία σωστών προτύπων για την ελληνική κοινωνία. Η Πρωτοβουλία Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας στηρίζει τέτοιου είδους εγχειρήματα καθώς αναδεικνύονται με αυτό τον τρόπο Έλληνες σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται.

Τα Επιστημονικά Βραβεία περιλαμβάνουν 4 βραβεία στους ακόλουθους τομείς: (1) Βασικές Επι­στήμες: Μαθηματικά (2) Βιοεπιστήμες: Βιοϊατρικές Επιστήμες (3) Εφαρ­μοσμένες Επιστήμες / Τεχνολογία: Εναλλακτικές και Aνανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Τεχνολογίες Χαμηλών Εκπομπών Άνθρακα, Αποδοτική Χρήση και Διατήρηση Ενέρ­γειας (4) Κοινωνικές Επιστήμες: Οικονομική Επιστήμη, Πολιτική Επιστήμη, Νομική Επιστήμη.

Κάθε βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 20.000 €.

Κριτήρια επιλογής αποτελούν η συμβολή των υποψηφίων στον επιστημονικό τομέα τους, η διεθνής αναγνώριση του έργου τους και τα γενικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, βάσει των υποβληθέντων στοιχείων.

Προθεσμία Υποβολής Υποψηφιοτήτων: 30 Σεπτεμβρίου 2020

Δείτε εδώ την προκήρυξη και υποβάλλετε υποψηφιότητα.

Περισσότερα για τα Επιστημονικά Βραβεία:

Από το 1993, συνολικά 51 επιστήμονες έχουν τιμηθεί με τα Επιστημονικά Βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Δημήτρη Βλαστό, «Με τον θεσμό των Επιστημονικών Βραβείων, το Ίδρυμά μας προσπαθεί να στηρίξει την αριστεία και την αξιοκρατία. Στόχος του ιδρύματος είναι να προβάλλουμε διεθνώς καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες κάτω των 40 ετών που μπορούν να λειτουργήσουν ως υγιή πρότυπα για τις νεότερες γενιές. Θεωρούμε ότι η αναγνώριση των αρίστων είναι μία κίνηση που επιβάλλεται για να μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα ότι η Ελλάδα διαθέτει τους ανθρώπους για να οικοδομήσουν το μέλλον της.»

Δείτε τους βραβευθέντες προηγούμενων ετών.


Κοινοποίηστε

Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.