Κατηγορία: Γενικά

Χρηματοδότηση έργων για την προστασία των Κυκλάδων από το CPF

26.04.2018

To Tαμείο Διατήρησης των Κυκλάδων (Cyclades Preservation Fund) με έδρα την Μ. Βρετανία, ενθαρρύνει την υλοποίηση έργων σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων καλώντας τους ενδιαφερόμενους για επιχορήγηση να στείλουν τις προτάσεις τους στο ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2018.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να εντάσσονται σε τουλάχιστον  έναν από τους βασικούς τομείς ενδιαφέροντος του Ταμείου καθώς και στους προτιμώμενους τύπους έργων του CPF,  ενώ θα δοθεί προτεραιότητα σε έργα που μπορούν να αναπαραχθούν.

Η πρόσκληση απευθύνεται μεταξύ άλλων σε τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ενώσεις, σωματεία, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις ή/και άλλους τοπικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των ερευνητικών κέντρων.

Μη τοπικοί οργανισμοί ή άτομα που δραστηριοποιούνται ήδη στην περιοχή,  είναι επίσης επιλέξιμοι για επιχορηγήσεις και στρατηγικές συνεργασίες, δεδομένης της ικανότητάς τους να προσφέρουν στα νησιά και τους κατοίκους τους δυνατότητες εξέλιξης. 

Όλοι οι αιτούντες πρέπει να επιδείξουν ισχυρά ηγετικά προσόντα και να δώσουν έμφαση στην ολοκληρωμένη προσέγγιση “από τη βάση προς την κορυφή” που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα.  Μάθετε περισσότερα εδώ

Λίγα λόγια για το Ταμείο Διατήρησης των Κυκλάδων

Το Ταμείο Διατήρησης των Κυκλάδων είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 στο Ηνωμένο Βασίλειο για να στηρίξει βιώσιμες πρωτοβουλίες και να προωθήσει τη διατήρηση της εξαιρετικής ομορφιάς και φυσικής αξίας των Κυκλάδων. Πρόκειται για μια ομάδα από Έλληνες και ξένους φίλους των κυκλαδίτικων νησιών που πιστεύουν στη δυνατότητα των νησιών των Κυκλάδων να εξελιχθούν με θετικό τρόπο και να διατηρήσουν τη μοναδική ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις τους και την περιβαλλοντική τους κληρονομιά, παραμένοντας ταυτόχρονα δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί παγκοσμίως. Ανάμεσα στους συνιδρυτές του Ταμείου βρίσκεται ο γνωστός βρετανός επιχειρηματίας Μπεν Γκόλντσμιθ ο οποίος έχει αναλάβει παρόμοιες δράσεις και για άλλους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς διεθνώς. 

 


Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.