Κατηγορία: Γενικά

Το Real Skills for Scientists επιστρέφει με αντικείμενο τις Φυσικές Επιστήμες και τα Μαθηματικά.

22.12.2021

Η σειρά webinars Real Skills for Scientists έχει άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών και δίνει τη δυνατότητα σε όσους το παρακολουθήσουν να ενημερωθούν από τους ίδιους τους επιστήμονες για τα σύγχρονα επαγγέλματα και την έρευνα.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», το R.E.A.L. Science και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου επιστρέφουν με τη διοργάνωση των κύκλων webinars Real Skills for Scientists. Μετά τους τρεις επιτυχημένους κύκλους webinars με αντικείμενο τις Επιστήμες Ζωής, τις Επιστήμες ΤΠΕ και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, το Real Skills for Scientists επιστρέφει τον Νοέμβριο του 2021 με τη διοργάνωση του τέταρτου κύκλου στους τομείς των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών.

Ο κύκλος σεμιναρίων, που αποτελείται από 2 webinars με καταρτισμένους ομιλητές σε θεματικές όπως η Φυσική, η Χημεία, η Νανοτεχνολογία, η Παλαιοντολογία, η Γεωπληροφορική, οι Επιστήμες Περιβάλλοντος κ. ά. απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες και μεταδιδάκτορες ερευνητές καθώς και νέους ερευνητές, όλων των επιστημονικών πεδίων, βαθμίδων και σταδίων καριέρας.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, νέοι επιστήμονες αλλά και νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν με καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταδώσουν τις δικές τους εμπειρίες σταδιοδρομίας. Οι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο.

Όλα τα σεμινάρια έχουν ως κοινό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κατάλληλου βιογραφικού, η εθελοντική εργασία, παράλληλοι κλάδοι ενασχόλησης για την ενδυνάμωση του ερευνητικού/επιστημονικού προφίλ, συγγραφή ερευνητικών προτάσεων και εύρεση χρηματοδότησης, ερευνητική δραστηριότητα μέσω επιστημονικών δημοσιεύσεων, χρήσιμες συμβουλές για δικτύωση κ.ά.

Αυτός ο κύκλος περιλαμβάνει 2 σεμινάρια μέσα στον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα:

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021: Δημιουργία, ενδυνάμωση βιογραφικού

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021: Πρόσβαση στη χρηματοδότηση, δικτύωση

H συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε email στο events@ekt.gr ή να καλέσετε στο 210 72.73.924.


Πηγές

Μάθετε Περισσότερα

Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.