Κατηγορία: Γενικά

Σειρά διαλέξεων με διακεκριμένους ομιλητές από το Ηellenic Diaspora Academic Association

14.03.2022

To Hellenic Diaspora Academic Association (ΗDDA), o παγκόσμιος οργανισμός που συνδέει επιστήμονες στην Ελλάδα με μέλη της ελληνικής και κυπριακής ακαδημαϊκής διασποράς, εγκαινιάζει μια νέα σειρά διαλέξεων, στην οποία διακεκριμένοι ομιλητές μοιράζονται την αποστολή για διάδοση της γνώσης και της επιστημονικής αριστείας.

Η πρώτη ομιλία πραγματοποιήθηκε με τον Ελληνο-Αυστραλό Νευροεπιστήμονα Dr. George Paxinos. Μπορείτε να δείτε τη διάλεξη εδώ. Η επόμενη ομιλία έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου με προσκεκλημένο ομιλητή τον Dr. Αθανάσιο Φωκά, Department of Applied Mathematics and Theoretical Physics, University of Cambridge, o οποίος θα εστιάσει στη διανοητική εξέλιξη του ανθρώπου και τη διαφοροποίησή μας από τα άλλα είδη. Περισσότερες πληροφορίες για τη διάλεξη και τον τρόπο συμμετοχής θα βρείτε στο συνοδευτικό υλικό που εμπεριέχεται στο τέλος της σελίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι HDDA εγκαινιάστηκε προσφάτως από το Institute of International Education (IIE), οργανισμός που διαχειρίζεται ανταλλαγές φοιτητών, ακαδημαϊκών και επαγγελματιών παγκοσμίως. Παράλληλα, το HDDA αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας, του Προγράμματος Υποτροφιών για την Ελληνική Διασπορά (Greek Diaspora Fellowship Program- GDFP). Το GDFP χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι εν λόγω διαλέξεις του HDDA στοχεύουν να υλοποιούνται κάθε δύο μήνες.

Συνοδευτικό Υλικό:

Ενημερωτικό φυλλάδιο για τη δεύτερη διάλεξη του HDDA


Πηγές

Μάθετε Περισσότερα

Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.