Κατηγορία: Γενικά

Οι υπηρεσίες της Ψηφιακής Πλατφόρμας για τη δικτύωση των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, σε σεμινάριο του ΕΚΤ.

19.10.2022

Οι νέες υπηρεσίες ενίσχυσης της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο που παρέχει στα μέλη της η Πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» που υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), παρουσιάστηκαν σε webinar την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022.

Περισσότεροι από 130 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Ψηφιακή Πλατφόρμα, να μάθουν για τα οφέλη που αποκομίζουν τα μέλη της ψηφιακής κοινότητας της Πρωτοβουλίας, να δουν και να εξοικειωθούν με τον τρόπο χρήσης των παρεχόμενων εργαλείων και υπηρεσιών, και να θέσουν σε πραγματικό χρόνο τα ερωτήματά τους.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εξοικείωση των μελών με τη χρήση και αξιοποίηση των υπηρεσιών, για την επίτευξη δικτύωσης και δημιουργίας συνεργασιών με Έλληνες σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου η Δρ Νάνσυ Μεγρέμη και η Κωνσταντίνα Νεοφώτιστου από την ομάδα υλοποίησης της Πρωτοβουλίας στο ΕΚΤ, παρουσίασαν αναλυτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες, οι οποίες είναι:

  • Συνεργασίες: H υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη της Πρωτοβουλίας (νομικά και φυσικά πρόσωπα) να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες  στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της έρευνας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού
  • Καθοδήγηση: Παρέχεται στα μέλη του δικτύου εξειδικευμένη καθοδήγηση από καταρτισμένους μέντορες σε θέματα που καλύπτουν κρίσιμους τομείς και διαστάσεις της επιχειρηματικής και ερευνητικής δραστηριότητας, καθώς και της ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων. Επιπρόσθετα, τα μέλη της Πρωτοβουλίας μπορούν να αιτηθούν για να γίνουν οι ίδιοι Μέντορες, παρέχοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.
  • Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες και Κίνητρα: Παρέχεται έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για χρηματοδοτικά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της ερευνητικής δραστηριότητας.
  • Υποτροφίες: Παρέχεται πληροφόρηση για όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικό, καθώς και σε επίπεδο μεταδιδακτορικής έρευνας. Η πληροφόρηση συμπεριλαμβάνει τα ιδιωτικά ιδρύματα/κληροδοτήματα που απευθύνονται είτε σε όλους τους πολίτες, είτε σε πολίτες συγκεκριμένων περιοχών της χώρας.
  • Σεμινάρια και webinars: Υλοποιούνται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, διαδικτυακά σεμινάρια με στόχο την ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του δικτύου με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Έρευνες: Διενεργούνται πρωτογενείς έρευνες, που συμβάλλουν στη δημιουργία και διάχυση γνώσης, με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης, την έρευνα, την καινοτομία αλλά και την επιχειρηματικότητα.
  • Χρήσιμες πληροφορίες: Διατίθενται χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες  για τους Έλληνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, που αφορούν θέματα φορολογίας, κοινωνικής ασφάλισης, παροχές, δικαστικά, οικογενειακά και στρατολογικά θέματα, εκπαίδευσης και ελληνικής γλώσσας, ιθαγένειας, άδειες παραμονής και πρεσβείες, καθώς και τις υπηρεσίες της e-διοίκησης.
Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τις ερωτήσεις του κοινού, από τις οποίες οι συμμετέχοντες έλαβαν χρήσιμη καθοδήγηση και πληροφόρηση για τον τρόπο χρήσης των υπηρεσιών καθώς, και τη διαδικασία δικτύωσης με άλλα εγγεγραμμένα μέλη της Πρωτοβουλίας.
Για να γίνετε μέλη στην ψηφιακή κοινότητα της Πρωτοβουλίας Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας, συμπληρώστε δωρεάν τη φόρμα εγγραφής εδώ.

Δείτε το βίντεο του σεμιναρίου «knowledgebridges.gr: Εργαλεία συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων σε όλον τον κόσμο».


Πηγές

Μάθετε Περισσότερα

Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.