Κατηγορία: Γενικά

5oς κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων “Real Skills for Scientists-Ιατρικές Επιστήμες” τον Μάιο | Δηλώστε συμμετοχή!

20.04.2022

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», σε συνεργασία με το R.E.A.L. Science και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, διοργανώνει τον νέο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων “Real Skills for Scientists“. Μετά τους τέσσερις επιτυχημένους κύκλους webinars, με αντικείμενο τις Επιστήμες Ζωής, τις Επιστήμες ΤΠΕ, τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, και τις Φυσικές Επιστήμες και Μαθηματικά, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο 2020, τον Οκτώβριο του 2020, τον Ιανουάριο του 2021 και τον Νοέμβριο του 2021 αντίστοιχα, το Real Skills for Scientists επιστρέφει τον Μάιο του 2022 με τη διοργάνωση του πέμπτου κύκλου στον τομέα των Ιατρικών Επιστημών.

Ο κύκλος σεμιναρίων, που αποτελείται από 2 webinars με καταρτισμένους ομιλητές σε θεματικές όπως η ιατρική επιχειρηματικότητα, η έρευνα των φαρμάκων στη βιομηχανία, όπως και η Κλινική Ιατρική, κ.ά. απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες και μεταδιδάκτορες ερευνητές, καθώς και νέους ερευνητές, όλων των επιστημονικών πεδίων, βαθμίδων και σταδίων καριέρας.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, νέοι επιστήμονες αλλά και νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν με καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταδώσουν τις δικές τους εμπειρίες σταδιοδρομίας. Οι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο.

Όλα τα σεμινάρια έχουν ως κοινό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών, όπως δημιουργία κατάλληλου βιογραφικού, εθελοντική εργασία, παράλληλοι κλάδοι ενασχόλησης για την ενδυνάμωση του ερευνητικού/επιστημονικού προφίλ, συγγραφή ερευνητικών προτάσεων και εύρεση χρηματοδότησης, ερευνητική δραστηριότητα μέσω επιστημονικών δημοσιεύσεων, χρήσιμες συμβουλές για δικτύωση κ.ά.

Αυτός ο κύκλος περιλαμβάνει 2 σεμινάρια μέσα στον Μάιο. Συγκεκριμένα:

  • Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 (17.00-18.30): Δημιουργία, ενδυνάμωση βιογραφικού
  • Πέμπτη 26 Μαΐου 2021 (17.00-18.30): Πρόσβαση στη χρηματοδότηση, δικτύωση και επιχειρηματικότητα

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ομιλήτες και τα προγράμματα των webinars.

H συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή μέσω της φόρμας συμμετοχής εδώ.


Μάθετε Περισσότερα

https://www.ekt.gr/el/news/27329

Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.