Κατηγορία: Γενικά

Μαθήματα ελληνικής μυθολογίας στο staellinika.com

22.06.2021

Ο διαδικτυακός τόπος www.staellinika.com εμπλουτίζει το περιεχόμενό του με μαθήματα ελληνικής μυθολογίας που προσφέρονται σε μαθητές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πλατφόρμα είναι το επίσημο πρόγραμμα της ελληνικής Πολιτείας για τη διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, μυθολογίας και του ελληνικού πολιτισμού στην ελληνική διασπορά.

Η πλατφόρμα staellinika.com που δόθηκε προς χρήση το φθινόπωρο του 2020, είναι πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το ΙΣΝ Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser (SFU) και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, αριθμεί ήδη πάνω από 30.000 χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες και απευθύνεται σε μαθητές είτε κατά τάξεις είτε μεμονομένους που εκπαιδεύονται στο σπίτι.

Ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης, επισήμανε πως «το Staellinika προσφέρει μια γέφυρα στους νέους της διασποράς για να προσεγγίσουν τις ρίζες της πολιτιστικής τους κληρονομιάς» ενώ ο διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο «Simon Fraser», δρ Δημήτρης Κράλλης, τόνισε ότι «Το Staellinika προσφέρει μια διασκεδαστική και ταυτόχρονα ενημερωτική μαθησιακή εμπειρία σε μια περίοδο μεγάλου άγχους, καθώς οι κοινωνίες μας μπαίνουν στην μετά την πανδημία εποχή. Η επόμενη γενιά Ελλήνων της διασποράς θα διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία για να κρατήσει ζωντανή την επαφή με την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό και στο μέλλον, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τους εδώ και καιρό εταίρους μας στην ελληνική κυβέρνηση και την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, και με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”».

Τις δράσεις της πλατφόρμας συμπληρώνουν τα apps που συνοδεύουν την πρωτοβουλία, ειδικό πρόγραμμα για κινητά τηλέφωνα, περιβάλλοντα για δασκάλους και μαθητές. Για την χρήση της πλατφόρμας απαιτείται εγγραφή (ατομική, κατά σχολείο ή σύνδεση με άλλες πλατφόρμες). Επισημαίνεται ότι τα μαθήματα αφορούν μαθητές όλων των ηλικιών, από 4 ετών και άνω.

Αρχική σελίδα: https://www.staellinika.com/home

Επικοινωνία: https://www.staellinika.com/contact


Κοινοποίηστε

Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.