Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
Oct 11

Διαδικτυακό σεμινάριο: «Αξιοποιώντας τη Ρομποτική: Εφαρμογές και προκλήσεις»

11/10/2023 @ 4:00 PM - 6:00 PM

Tο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) διοργανώνει την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 (16:00-18:00) το διαδικτυακό σεμινάριο «Αξιοποιώντας τη Ρομποτική: Εφαρμογές και προκλήσεις» με στόχο την εξοικείωση ερευνητών και νέων επιχειρηματιών με τη χρήση συστημάτων Ρομποτικής. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας “Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας” και του SmartAttica.

Η ανάπτυξη του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία χρόνια άνοιξε ευρύτατες προοπτικές εφαρμογής της στη ρομποτική, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πεδία έρευνας της πληροφορικής και αφορά την κατασκευή συστημάτων αυτοματισμού. Η ανάπτυξη εφαρμογών Ρομποτικής σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, συμβάλλει ήδη σημαντικά στην επίλυση προβλημάτων και στην ολοκλήρωση εργασιών. Ωστόσο, οι προκλήσεις που αναδύονται από την αξιοποίηση της Ρομποτικής, δημιουργούν ολοένα και περισσότερο την ανάγκη κατανόησης και ελέγχου αυτών των συστημάτων.

Το σεμινάριο, που αποτελεί συνέχεια του σεμιναρίου του ΕΚΤ «Αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη για Ερευνητικούς Σκοπούς» που διοργανώθηκε τον περασμένο Δέκεμβρη, επιδιώκει την ταχεία και σε βάθος κατανόηση από τους συμμετέχοντες, των πιο πρόσφατων εξελίξεων και εφαρμογών Ρομποτικής σε διαφορετικά πεδία όπως Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες, Θετικές Επιστήμες, Μηχανική και Επιστήμες Πληροφορικής και στον τομέα της Παραγωγής. Παράλληλα, στο σεμινάριο θα συζητηθούν μελλοντικές προκλήσεις του κλάδου, στην έρευνα και στην επιχειρηματικότητα.

Καταρτισμένοι ομιλητές από τα εν λόγω πεδία θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τις εφαρμογές Ρομποτικής, καθώς και τα πιθανά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιστήμονες και ερευνητές, σε νεοφυείς επιχειρήσεις καθώς και σε επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αναβαθμίσουν το παραγωγικό τους προφίλ, καθώς και σε φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται για σχετικές τεχνολογικές εξελίξεις.

Η συμμετοχή στην διαδικτυακή εκδήλωση είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή στον σύνδεσμο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε στη σελίδα της εκδήλωσης: https://www.ekt.gr/el/events/29479

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11/10/2023
Ώρα:
4:00 PM - 6:00 PM
Ιστότοπος:
https://www.ekt.gr/el/events/29479
Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.