Κατηγορία: Γενικά

Ελληνική εταιρεία κατασκευάζει κινητές Μ.Ε.Θ. με την υψηλότερη αντιβακτηριδιακή προστασία

20.07.2021

Την υψηλότερη δυνατή παγκοσμίως αντιβακτηριδιακή προστασία, προσφέρουν σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, οι Κινητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που κατασκευάζει και εγκαθιστά η AXIS MEDICAL.

Η συγκεκριμένη μονάδα που αποτελεί δωρεά της Επιτροπής “ΕΛΛΑΔΑ 2021” προς το Ελληνικό Δημόσιο φιλοξενεί συνολικά 18 κλίνες. “ Επί της ουσίας πρόκειται για μία ΜΕΘ εκστρατείας υψηλών προδιαγραφών”, τονίζει  ο διευθύνων σύμβουλος της AXIS MEDICAL, Γιάννης Ιωαννίδης και επισημαίνει: “Πρόκειται για πάνελ ειδικής διαστρωμάτωσης (HPL Panel Lamishield) η δράση των οποίων δεν βασίζεται σε προγενέστερες τεχνολογίες προσωρινής αδρανοποίησης βακτηριδίων αλλά προσφέρει την επ΄ αόριστο συνεχή καταστροφή τους και τη μη δυνατότητα αναπαραγωγής τους. Το αποτέλεσμα είναι η εξουδετέρωση του 99,9% των βακτηριδίων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22196:2011”.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου στο Νοσοκομείο “ Παπανικολάου” υλοποιήθηκε μέσα σε μόλις 60 ημέρες με τη συμμετοχή περίπου 100 επαγγελματιών του κατασκευαστικού κλάδου. Για το έργο της αυτό στο Νοσοκομείο “ Παπανικολάου” η AXIS MEDICAL βραβεύτηκε με βραβείο GOLD στην κατηγορία «2.6 Κινητή μονάδα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών/ Critical Incident Response Unit»  στον ετήσιο διαγωνισμό Health & safety awards που διοργανώνεται από την εταιρεία BOUSSIAS.

Καινοτομία της κινητής μονάδας αποτελεί η αυτονομία της, καθώς διαθέτει  πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για αυτόνομη αδιάλειπτη λειτουργία όλων των χώρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός ελληνικών συνόρων η AXIS MEDICAL έχει αναλάβει τέτοια έργα σε Γερμανία,  Νορβηγία, Ρωσία, Λιβύη, Αίγυπτο, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Ρουμανία, Γκάνα.

Πηγές

Array

Μάθετε Περισσότερα

Array

Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.