Κατηγορία: Γενικά

Ευκαιρίες χρηματοδότησης και σταδιοδρομίας για νέους ερευνητές

Διαδικτυακό σεμινάριο για ερευνητικές χρηματοδοτικές ευκαιρίες μέσω Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το ΕΚΤ.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και European Research Council στον Ορίζοντα 2020, διοργανώνει στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» διαδικτυακή ημερίδα για ευκαιρίες σταδιοδρομίας και πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου (16:00-19:30) διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν χρηματοδοτικές ευκαιρίες που αφορούν τόσο διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς επιστήμονες. Αναλυτικότερα, νέοι ερευνητές θα πληροφορηθούν πώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εθνικών υποτροφιών και να δικτυωθούν με κορυφαίους ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα ανακοινωθούν οι νέες αλλαγές που φέρνει το Horizon Europe στα ευρωπαϊκά προγράμματα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και European Research Council  από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ θα παρουσιαστεί και το νέο πλαίσιο κινητικότητας όπως αυτό θα ενταχθεί στο πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει το Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027.

Οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα θα έχουν τη δυνατότητα επίσης να μάθουν για τις ενεργές αλλά και τις μελλοντικές προκηρύξεις υποτροφιών του ΕΛΙΔΕΚ και του ΙΚΥ. Τέλος, στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας ωφελούμενοι όλων των δράσεων θα συμμετέχουν σε ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το ΕΚΤ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας).

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν αλλά απαιτείται εγγραφή εδώ.

Επικοινωνία

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)

Cristina Pascual, cpascual@ekt.gr, 210 7273920

Δημήτρης Μαραγκός, dmaragos@ekt.gr, 2107273924

Πηγές

Μάθετε Περισσότερα

Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.