Κατηγορία: Γενικά

Διαδικτυακή εκδήλωση “Ορίζοντας Ευρώπη: Οι Δημόσιες Συμβάσεις Καινοτομίας στον τομέα της Υγείας”

11.01.2022

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδεΚ) της Κύπρου, Εθνικά Σημεία Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, σας προσκαλούν σε διαδικτυακή εκδήλωση που θα εστιάσει στις δύο δημόσιες συμβάσεις καινοτομίας (Pre-Commercial Procurement – PCP & Public Procurement of Innovative solutions – PPI) του προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» στον τομέα της Υγείας, διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική ΔιεύθυνσηΈρευνας και Καινοτομίας).

Η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα ‘”Ορίζοντας Ευρώπη: Οι Δημόσιες Συμβάσεις Καινοτομίας στον τομέα της Υγείας”’ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 (10:30-13:00) διαδικτυακά, μέσω Zoom.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις χρηματοδοτικές δράσεις Πρo-εμπορικές Δημόσιες Συμβάσεις (Pre-Commercial Procurement – PCP) & Δημόσεις Συμβάσεις Καινοτόμων Λύσεων (Public Procurement of Innovative Solutions – PPI) και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω των συγκεκριμένων δράσεων στον Ορίζοντα Ευρώπη. Επιπρόσθετα  θα ενημερωθούν για το πως εφαρμόζονται αυτές οι δημόσιες συμβάσεις καινοτομίας στην πράξη μέσω παραδειγμάτων από την Ελλάδα, και τέλος θα επεξηγηθεί ο τρόπος μέσω του οποίου οι δύο αυτές μορφές χρηματοδότησης (PCP & PPI) δρουν ως μηχανισμοί για την διευκόλυνση της καινοτομίας και της εφαρμογής υπηρεσιών έρευνας και ανάπτυξης (Ε&Α) στον δημόσιο τομέα. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να θέσουν απευθείας τα ερωτήματα τους προς όλους τους ομιλητές και τις ομιλήτριές καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ομιλητές/τριες θα είναι η Δρ Lieve Bos (Γενική Διεύθυνση CONNECT, Ευρωπαϊκή Επιτροπή), ο κ. Κωνσταντίνος Τζανετόπουλος (Γενικός Διευθυντής Δημοσίων Συμβάσεων, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων), ο Δρ Ματθαίος Διδάγγελος (Καρδιολόγος, Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ) καθώς και ο κ. Ιωάννης Αμαραντίδης (Συντονιστής του έργου PCP INCAREHEART).

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα εδώ και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα ελληνικά, με εξαίρεση την ομιλία της Δρ Lieve Bos που θα είναι στα αγγλικά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Εθνικά Σημεία Επαφής για τον τομέα της Υγείας στον Ορίζοντα Ευρώπη: Δρ Κριστίνα Πασκουάλ (cpascual@ekt.gr) και Γιώργο Μέγα (megas@ekt.gr) από το ΕΚΤ στην Ελλάδα, και Μαρίνο Φωτιάδη (mphotiades@research.org.cy) και Δρ Ιωάννη Θεοδώρου (itheodorou@research.org.cy) από το ΙδΕΚ στη Κύπρο.


Πηγές

Μάθετε Περισσότερα

Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.