Κατηγορία: Γενικά

Πρόγραμμα υποτροφιών για την ενδυνάμωση της νέας γενιάς στην Πολιτιστική Διαχείριση

09.03.2018

Το πρόγραμμα υποτροφιών START  καλεί 30 υποψήφιους, απόφοιτους πανεπιστημίου, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της Πολιτιστικής Διαχείρισης στην Ελλάδα, να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το έτος 2018-2019 έως τις 5 Απριλίου.

Ξεκινώντας πριν από περίπου ένα χρόνο με μια απλή αίτηση, 30 υπότροφοι από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Γερμανία, δουλεύοντας με πολιτιστικά κέντρα και οργανισμούς σε 19 διαφορετικές πόλεις. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, 15 από αυτούς ενεργοποίησαν πολίτες, φορείς και θεσμούς στην τοπική τους κοινωνία!

Το πρόγραμμα υποτροφιών START στοχεύει στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς διαχειριστών πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων στην Ελλάδα.

Οι υποψήφιοι για το έτος 2018-2019 μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 5 Απριλίου στη σελίδα www.startgreece.net. Οι 30 υπότροφοι που θα επιλεγούν μέσα από μια διαδικασία συνεντεύξεων, θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για την πρώτη φάση του προγράμματος, ένα εντατικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων και πρακτικής άσκησης. Κατά τη διαμονή τους εκεί, κάθε υπότροφος θα συνεργαστεί με κάποιο από τα κέντρα του δικτύου της Ένωσης Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων της Γερμανίας έπειτα από μια διαδικασία εξειδικευμένης αντιστοίχισης.

Η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, όπου οι 15 υπότροφοι που θα συνεχίσουν θα υλοποιήσουν τις κοινωνικές πρωτοβουλίες τους μέσα σε έξι μήνες.

Οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να:

-Κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα

-Είναι απόφοιτοι στις τέχνες ή στις πολιτιστικές σπουδές, ή να έχουν επαγγελματική εμπειρία στον πολιτιστικό τομέα

-Έχουν κάποια εμπειρία στη διαχείριση με πολιτιστικές πρωτοβουλίες, μέσω εθελοντικής ή επαγγελματικής εργασίας

-Έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, την Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων καθώς και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.


Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.