Κατηγορία: Γενικά

Οι «Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας» συναντούν τους Έλληνες των Βρυξελλών

16.01.2018

Μετά την επίσκεψη τους στο Βερολίνο, στη Στοκχόλμη και στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους οι «Γέφυρες» συνεχίζουν να επισκέπτονται πόλεις του εξωτερικού με μεγάλη συγκέντρωση Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών, συμμετέχοντας σε δυο εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2018. Στις 31 Ιανουαρίου, θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία στο Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που οργανώνει η Ευρωομάδα της Αριστεράς. Εκεί, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Καθηγητής Λόης Λαμπριανίδης, θα παρουσιάσει τις “Γέφυρες” στο πλαίσιο του δεύτερου πάνελ με θέμα “Ευρωπαϊκές και Εθνικές Πολιτικές” για το Brain Drain. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα μια ανοικτή εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο, με ομιλητές τον καθ. Λ. Λαμπριανίδη και τη Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης Δρ. Εύη Σαχίνη.

Στόχος της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας» είναι, με ρεαλιστική και ευρηματική ματιά, να φέρει κοντά το αδιαμφισβήτητα υψηλής ποιότητας ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας και  να δημιουργήσει δεσμούς συνεργασίας ανάμεσα σε όσους το συναποτελούν. Μέσω της δικτύωσης των Ελλήνων ενισχύεται η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, ενώ οι Έλληνες που συμμετέχουν στο δίκτυο γίνονται μέρος μιας κοινής προσπάθειας. Δεδομένου ότι η πρωτοβουλία αφορά σε σημαντικό βαθμό ανθρώπους που έφυγαν από την Ελλάδα με σκοπό να επιτύχουν σημαντικούς επαγγελματικούς στόχους, μεταξύ των οποίων η σταδιοδρομία σε ευρωπαϊκά όργανα, κάνει τις Βρυξέλλες για μας έναν από τους βασικότερους σταθμούς στο πλαίσιο των συναντήσεων που συμμετέχουν οι Γέφυρες στο εξωτερικό.

 

Διοργανωτές της πρώτης ενημερωτικής εκδήλωσης των «Γεφυρών» για το 2018, είναι η πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο, η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, o Σύλλογος Ελλήνων Υπαλλήλων Διεθνών Οργανισμών, η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Μια μέρα πριν, στις 31 Ιανουρίου, θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία στο Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που οργανώνει η Ευρωομάδα της Αριστεράς. Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης, θα παρουσιάσει τις “Γέφυρες” στο πλαίσιο του δεύτερου πάνελ με θέμα “Ευρωπαϊκές και Εθνικές Πολιτικές” για το Brain Drain.


Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.