Κατηγορία: Γενικά

Οι «Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας» στο Βερολίνο

03.10.2017

Οι «Γέφυρες γνώσης και συνεργασίας» αρχίζουν την περιοδεία τους στις πόλεις με μεγάλες συγκεντρώσεις Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών. Η πρώτη ενημέρωση θα γίνει στο Βερολίνο 14 Οκτωβρίου στο πλαίσιο διημερίδας για τη δικτύωση φορέων και προσώπων που εμπλέκονται στις διαδικασίες ένταξης των νέων μεταναστών, καθώς και για το συντονισμό των δράσεων τους.

«Επιλέγουμε Ελλάδα χτίζοντας Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» είναι το μότο της πρωτοβουλίας, βασικός στόχος της οποίας είναι η συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού της Ελλάδας στο εξωτερικό στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας στην κατεύθυνση της «κοινωνίας της γνώσης».

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Καθηγητής κ. Λόης Λαμπριανίδης θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία στο πλαίσιο διημερίδας του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου/ Βρανδεμβούργου με θέμα τη «Νέα Ελληνική Μετανάστευση».  Η διημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Οκτωβρίου στο Βερολίνο, στοχεύει στη διεπιστημονική διερεύνηση των πολύπλευρων πτυχών του φαινομένου αυτού και στην ανάπτυξη ευρύτερης συζήτησης και προβληματισμού ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα, τους εμπλεκόμενους ελληνικούς και γερμανικούς φορείς και τους ίδιους τους μετανάστες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα τεκταινόμενα της διημερίδας από το event στο Facebook.

Απώτερος σκοπός της διημερίδας είναι, με βάση τις εμπειρίες και τη γνώση που θα προκύψουν, να επιχειρηθεί μια δικτύωση φορέων και προσώπων που εμπλέκονται στις διαδικασίες ένταξης των νέων μεταναστών, καθώς και ένας συντονισμός των δράσεων τους.

Βερολίνο

Πότε: Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, 15.30 – 17.00.

Συνεδρία ΙΙΙ: Πολιτικές διαχείρισης της νέας ελληνικής μετανάστευσης από το ελληνικό κράτος, Επιλέγουμε Ελλάδα χτίζοντας Γέφυρες γνώσης και συνεργασίας,  Λ. Λαμπριανίδης, καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, γγ Υπουργείου Ανάπτυξης

Πού: Freie Universität, Βερολίνο (Habelschwerdter allee 45, αίθουσα J32/102)

Είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση: Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου/Βρανδεμβούργου


Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.