Κατηγορία: Γενικά

Οι «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στην Ολλανδία

08.11.2017

Έπειτα από την επιτυχημένη παρουσία τους σε Βερολίνο και Στοκχόλμη, οι «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» συνεχίζουν την περιοδεία τους στις πόλεις του εξωτερικού με μεγάλη συγκέντρωση Ελλήνων επιλέγοντας ως επόμενο σταθμό το Άμστερνταμ. Η σχετική εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα περιλαμβάνει συζήτηση γύρω από τη δικτύωση των Ελλήνων του εξωτερικού με εκείνους που ζουν στην Ελλάδα, τους τρόπους για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη διασύνδεση αλλά και τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτήν.

 

Οι «Γέφυρες» προσκαλούν όλους τους Έλληνες της Ολλανδίας να παραβρεθούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Ελληνική Κοινότητα Άμστερνταμ και Περιχώρων και η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ολλανδία και έχει ως σκοπό να ενημερώσει τους Έλληνες που ζουν στην Ολλανδία για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν στο δίκτυο των Ελλήνων ανά τον κόσμο.    

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο ΓΓ Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Καθηγητής κ. Λόης Λαμπριανίδης και η Διευθύντρια του Εθνικού  Κέντρου Τεκμηρίωσης κ. Εύη Σαχίνη, ενώ θα πραγματοποιηθεί «στρογγυλή τράπεζα» γύρω από το θέμα της δικτύωσης των Ελλήνων της Ολλανδίας.  Στην τελευταία θα συμμετέχουν Έλληνες που ζουν στην Ολλανδία και παράλληλα έχουν ενεργή επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, ειδικοί σε θέματα δικτύωσης ενώ θα υπάρχει και απευθείας σύνδεση μέσω skype με Έλληνες που γύρισαν από την Ολλανδία στην Ελλάδα για να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία. Πιο αναλυτικά στη συζήτηση, θα συντονίσει ο Γιάννης Κυριαζής ο οποίος ασχολείται με θέματα παιδείας και πολιτισμού, επιχειρηματικότητας και βοήθειας επαναπατρισμού των Ελλήνων του Εξωτερικού, και θα συμμετέχουν οι:

 

 

Δημήτρης Κουζέλης, Director, European Patent Office,

Χαράλαμπος Σέργιος, Co-founder, IamExpat Media

Χρήστος Πάστρας, Co-founder, Group Origins

Γιώργος Μήτρακας, Co-founder, “greek foodtales”

Ισμήνη Στρούμπου- Αλέξανδρος Παπαχαραλάμπους, Ιδρυτές της εταιρείας Aethon (σύνδεση με skype)

Απώτερος στόχος της διοργάνωσης είναι να δημιουργηθεί γόνιμος προβληματισμός που θα κινητοποιήσει συγκεκριμένες δράσεις μεταξύ της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας, των εμπλεκόμενων ολλανδικών φορέων, αλλά και των  ίδιων των μεταναστών  σε σχέση με τη διασύνδεση των Ελλήνων μεταξύ τους αλλά και με την Ελλάδα.  

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Event στο Facebook

Πότε:  Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, 11.00- 14.00

Πού:  Vrije Univeristy of Amsterdam, De Boelelaan 1105, κυρίως κτήριο, lecture theatre, 2ος οροφος

Είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ελληνική Κοινότητα Άμστερνταμ και Περιχώρων, Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ολλανδία


Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.