Κατηγορία: Γενικά

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις «Γέφυρες» στην 82η ΔΕΘ

14.09.2017

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών λειτουργίας της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εκπρόσωποι της επιχειρησιακής ομάδας των «Γεφυρών» ενημέρωσαν το κοινό που επισκέφτηκε το Περίπτερο 15 για τους στόχους, το όραμα και τις δράσεις της νέας εθνικής πρωτοβουλίας “Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας”. Το περίπτερο των “Γεφυρών” επισκέφτηκε μάλιστα το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν διμερείς συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων που ενδιαφέρθηκαν για την πρωτοβουλία όπως για παράδειγμα το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ο Σύλλογος Alumni του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, το Προξενείο του Λουξεμβούργου στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι από το Τμήμα δημοσιότητας του ΕΣΠΑ και Έλληνες επιστήμονες που διαμένουν στο εξωτερικό.

Το θέμα του Brain Drain και οι λύσεις που προσφέρει η πρωτοβουλία ως προς την αντιμετώπιση του θέματος συζητήθηκαν εκτενώς σε διάφορα φόρα που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία στο πλαίσιο της ομιλίας του στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, στη Θεσσαλονίκη Στο πλαίσιο ενός δείπνου που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, στη Θεσσαλονίκη ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά την ανάσχεση του brain drain, πέρα από τις πολιτικές που δημιουργούν νέες σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας ικανές να κρατήσουν τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα, διαμορφώσαμε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα («Γέφυρες Γνώσεις και Συνεργασίας») που δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό και για όσο διάστημα θα συνεχίσουν να παραμένουν εκεί να «συνδεθούν» και πάλι με τη χώρα, να μεταφέρουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους, είτε επιλέγουν να συνεχίσουν να εργάζονται στο εξωτερικό είτε ενδιαφέρονται να γυρίσουν ή να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Αναφορά στην πρωτοβουλία έκανε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Κωνσταντίνος Φωτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Η έρευνα και η καινοτομία για την κοινωνία», που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τιμώμενη χώρα το 2017 είναι η Κίνα. Με ουσιαστική παρουσία σε περισσότερα από 6000 τετραγωνικά μέτρα, στο μεγαλύτερο περίπτερο (13) του ΔΕΚΘ, συμμετέχουν αμιγώς κινέζικες επιχειρήσεις και οργανισμοί που εκπροσωπούν σημαντικούς κλάδους της κινεζικής οικονομίας, με μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εταιρείες. Μεταξύ αυτών επτά αναπτύσσουν παγκόσμια δραστηριότητα: η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China.

Πληροφορίες για τις «Γέφυρες» μπορείτε να βρίσκετε μέχρι και τη λήξη της ΔΕΘ στο περίπτερο 15, stand 30!


Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.