Κατηγορία: Γενικά

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις «Γέφυρες» στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας

10.11.2017

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι νέοι επιστήμονες την ομιλία για τις «Γέφυρες» που έγινε στο πλαίσιο του 68ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας. Ο συντονιστής της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Δημήτρης Μαραγκός, παρουσίασε στους συμμετέχοντες στο συνέδριο τα πεπραγμένα και τους στόχους της δράσης ενώ εξήγησε τις δυνατότητες που δίνει η εγγραφή στην σχετική πλατφόρμα www.knowledgebridges.gr  αλλά και τα γενικότερα οφέλη της διασύνδεσης των απανταχού Ελλήνων.

 

 

Οι νέοι επιστήμονες και οι ερευνητές εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να μάθουν περισσότερα για την πρωτοβουλία, καθώς και να συμμετάσχουν σε αυτήν μέσα από την εγγραφή τους στην πλατφόρμα. Η ομιλία για τις Γέφυρες έγινε στο πλαίσιο της ενότητας «Μελλοντικές προοπτικές καριέρας στην βιοιατρική επιστήμη» όπου συμμετείχε επίσης η Γωγώ Μαζιώτη, η Πένυ Σκλάβου, η Ελευθερία Αναστασοπούλου, ο Ευάγγελος Ανδρεάκος και ο Αχιλλέας Γραβάνης.

 

Η Γωγώ Μαζιώτη, Εθνικό Σημείο Επαφής στο ΕΚΤ για τον Ορίζοντα 2020 (ERC-MSCA), παρουσίασε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για νέους επιστήμονες , μέσω του προγράμματος Marie Skłodowska-Curie Actions της ΕΕ. Η Πένυ Σκλάβου από το Κέντρο Υπηρεσίας του Euraxess παρουσίασε τις ευκαιρίες που δίνει το δίκτυο euraxess, το οποίο είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που υποστηρίζει την κινητικότητα των ερευνητών και την ανάπτυξη καριέρας, στους νέους επιστήμονες. Η Ελευθερία Αναστασοπούλου, ερευνήτρια, η οποία ξεκίνησε από τον ακαδημαϊκό χώρο και τελικά απορροφήθηκε σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία, παρουσίασε την εμπειρία της τόσο από τον ακαδημαϊκό κόσμο όσο και τον επιχειρηματικό. Ο Ευάγγελος Ανδρεάκος από το Center of Clinical, Experimental & Translational Research, BRFA, μίλησε για «μονοπάτια» καριέρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Τέλος ο Αχιλλέας Γραβάνης μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ΕΛΙΔΕΚ, μίλησε για τη λειτουργία του ΕΛΙΔΕΚ και τις μελλοντικές δράσεις του ενώ στην παρουσίαση του αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στη συλλογή, τεκμηρίωση, διαχείριση, διάθεση και εσαεί διατήρηση του έγκριτου ψηφιακού περιεχομένου και δεδομένων που παράγεται από την ελληνική επιστημονική, ερευνητική και πολιτιστική κοινότητα.

 

 


Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.