Κατηγορία: Γενικά

Επιτυχημένη παρουσία των «Γεφυρών» στο 2ο EU Jobs & Mobility Roadshow

28.11.2017

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ενημέρωση γύρω από την πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» εκατοντάδες παρευρισκόμενοι που βρέθηκαν στο 2ο EU jobs & Mobility Roadshow το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε πόλεις της Β. Ελλάδας από 20-25 Νοεμβρίου 2017. 

Οι «Γέφυρες» βρέθηκαν στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου σε Δράμα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα συμμετέχοντας στη σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσαν, τα τέσσερα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, Ξάνθης, Δήμου Θεσσαλονίκης και Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Ελλάδα.

Η επιχειρησιακή ομάδα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης  ενημέρωσε νέους, φοιτητές, ερευνητές, απόφοιτους κι επιχειρηματίες για τα οφέλη της μεταξύ τους διασύνδεσης μέσω της συμμετοχής στην πλατφόρμα www.knowledgebridges.gr .  Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία, θέλησαν να μάθουν περισσότερα και εκδήλωσαν την πρόθεση τους να εγγραφούν στην πλατφόρμα αλλά και να συμμετάσχουν στην περαιτέρω διάχυση της πρωτοβουλίας.

Οι περίπου 200 συμμετέχοντες που συμμετείχαν σε κάθε εκδήλωση ενημερώθηκαν για θέματα όπως οι δεξιότητες “soft skills” στο χώρο εργασίας, οι ευκαιρίες κινητικότητας φοιτητών και ερευνητών, η σύνταξη βιογραφικού, τα θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού κ.ο.κ.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν παρουσιάσεις όπως η σχετική με το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και την καριέρα στα ευρωπαϊκά όργανα του Προϊσταμένου Διοίκησης Οικονομικής Διαχείρισης και προσωπικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Μιχάλη Παπαγιάννη.

Οι «Γέφυρες» πρόσθεσαν στην ευρύτερη θεματική της διοργάνωσης την αξία της ανάπτυξης γεφυρών επικοινωνίας ανάμεσα στους Έλληνες της Ελλάδος και του εξωτερικού προκειμένου να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της δραστηριότητας των ερευνητών, επιχειρηματιών και επαγγελματιών.

 


Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.