Home > Οι «Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας» στην Θεσσαλονίκη

Οι «Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας» στην Θεσσαλονίκη

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα οφέλη της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων επιχειρηματιών και ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

16.07.2018

Ημερίδα με επίκεντρο την επωφελή δικτύωση των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, την επιχειρηματικότητα και τις διαστάσεις του brain drain, διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στόχος της ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης (ώρα 17.00), στο πλαίσιο της εθνικής πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" (www.knowledgebridges.gr), είναι να αναδειχθούν πραγματικές εμπειρίες καινοτόμων επιχειρήσεων, αλλά και Ελλήνων που δραστηριοποιούνται διεθνώς.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας  "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας: Οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο δικτυώνονται, επιχειρούν και συνεργάζονται" θα παρουσιαστούν οι διαφορετικές διαστάσεις του φαινομένου brain drain, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, καθηγητής Λόης Λαμπριανίδης, θα ερμηνεύσει τα πρώτα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας και θα θέσει τους στόχους για το επόμενο διάστημα. Στην ημερίδα θα τοποθετηθούν ο Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Κώστας Δουζίνας, Καθηγητής στο Birkbeck College του Λονδίνου και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στη συνέχεια, την εμπειρία τους θα μεταφέρουν τέσσερα στελέχη, εταιρειών που λειτουργούν ως κόμβοι επαναπατρισμού Ελλήνων του εξωτερικού (Beetroot- Βαγγέλης Λιάκος, BETA CAE Systems-  Παναγιώτης Κουβράκης, Veltio- Μαρία Ράμμου, SoftConf- Πάτροκλος Παπαπέτρου), ένας αυτοαπασχολούμενος επιχειρηματίας που επέστρεψε εν μέσω κρίσης, επιχειρεί στην Ελλάδα και έχει επωφεληθεί από την πρωτοβουλία (Μανώλης Μπαμπάτσικος), ένα ανώτατο στέλεχος στην Google, που έχει επιλέξει να μεταφέρει την τεχνογνωσία της σε μαθητές και φοιτητές στην Ελλάδα (Μαρίλη Νίκα), και η Γραμματέας Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Α' στο Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο Δάφνη Βιτσικουνάκη. Update: Speaker alert! Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε τη συμμετοχή ενός ακόμη σημαντικού Έλληνα επιχειρηματία που με τις δράσεις του η εταιρεία του λειτουργεί ως ανάχωμα για το Brain Drain! Ο πρόεδρος της εταιρείας EMPIST, John Kampas, θα είναι μαζί μας! Τη συζήτηση θα συντονίσουν δυο νέοι άνθρωποι που στελεχώνουν την επιχειρησιακή ομάδα της πρωτοβουλίας στο ΕΚΤ, ο Δημήτρης Μαραγκός και η Αθανασία Μεγρέμη.

Μέσω διαδραστικής συζήτησης με το κοινό θα απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα όπως πώς μπορούν να επιτευχθούν στενότερες συνεργασίες μεταξύ των Ελλήνων, εντός και εκτός της χώρας, πώς μπορούν να λειτουργήσουν παραδειγματικά οι περιπτώσεις καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα την Θεσσαλονίκη για τη νέα επιχειρηματική πραγματικότητα της Ελλάδας, ποιες είναι οι διαστάσεις του brain drain που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της ανάπτυξης, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη, με προεγγραφή, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Όσοι δεν μπορούν να παραβρίσκονται με φυσική παρουσία στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέσω live streaming.

Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" θα ενημερώνουν τους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 15 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.

 
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:

Σαββατοκύριακα: 10:00 - 22:00
Καθημερινές: 16:00 - 22:00

Τιμώμενη χώρα για το 2018 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Tags: TIF, ΔΕΘ, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, Δήμος Θεσσαλονίκης