Αρχική > ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ > Είπαν για εμάς

Είπαν για εμάς

Δείτε και ακούστε όλα όσα έχουν ειπωθεί για τις «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στις εφημερίδες, το διαδίκτυο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

22/12/2019

Οι γέφυρες και ο πατριωτικός ρομαντισμός

Άρθρο του καθηγητή του Παν. Μακεδονίας και π. ΓΓ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη για το brain drain με αναφορά στην Πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας".

PRESS

21/12/2019

Αντιστροφή του Brain Drain

Άρθρο στα Νέα για την αντιστροφή του brain drain και τις προτάσεις του ΣΕΒ για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με αναφορά στην Πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" ως αναγκαία δράση διασύνδεσης Ελλήνων.

PRESS

08/10/2019

Greek Business File (www.economia.gr)

"Brain drain develops into brain circulation", άρθρο του Λόη Λαμπριανίδη.

PRESS

08/04/2019

Εφημερίδα "Έθνος"

Διαβάστε στην εφημερίδα "Έθνος" άρθρο του Γεν. Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη, για τις νομοθετικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των επενδύσεων στη χώρα, μεταξύ των οποίων η θεσμοθέτηση βραβείων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας".  

PRESS

09/12/2018

Εφημερίδα "Η Καθημερινή"

Διαβάστε στην Εφημερίδα "Η Καθημερινή" για τη προσπάθεια ανάσχεσης του φαινομένου της μονόπλευρης φυγής επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain) και υποκατάστασής της με μια ισόρροπη κινητικότητα. 

PRESS

22/11/2018

Εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος"

Διαβάστε στο αφιέρωμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος" για το πως το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης επενδύουν στους νέους και στο μέλλον της χώρας, και δημιουργούν εμπόδια στο brain drain.

PRESS

27/10/2018

Εφημερίδα "Το Έθνος"

Διαβάστε στην Εφημερίδα "Το Έθνος" για τις επενδύσεις 2 δις στη Καινοτομία, με στοιχεία από μελέτη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, ώστε να κλείσει η πληγή του brain drain.  

PRESS

06/10/2018

Εφημερίδα "Το Έθνος"

Κάθε χρόνο όλο και περισσότερες δημοσιεύσεις ελλήνων επιστημόνων γίνονται σημείο αναφοράς για την ποιότητα και την πρωτοτυπία τους ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην πενταετία 2012-2016 τον ευρωπαϊκό και διεθνή μέσο όρο

PRESS

30/09/2018

Εφημερίδα "Η Καθημερινή"

Η εφημερίδα Η Καθημερινή γράφει αφιέρωμα στη Dream Team των Ελλήνων επιστημόνων κάτω των 45 ετών, που ανήκουν στην ελίτ της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και στελεχώνουν κυρίως κορυφαία πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.

PRESS

30/09/2018

Εφημερίδα "H Καθημερινή"

Διαβάστε το αφιέρωμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας "Καθημερινή" στη δραστήρια ελληνική κοινότητα, με άξιους εκπροσώπους από τον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, που αναπτύσσεται στη Σίλικον Βάλεϊ των ΗΠΑ. 

PRESS

21/09/2018

Εφημερίδα Ναυτεμπορική

Διαβάστε το δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής για την εκδήλωση δικτύωσης, συνεργασίας και επιχειρηματικότητας  που πραγματοποίησαν οι Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη.

PRESS

18/08/2018

Ενημερωτικός ιστότοπος "Huffington Post"

Brain drain: Μύθοι και αλήθειες

PRESS

20/07/2018

Εφημερίδα "Ναυτεμπορική"

Διαβάστε το άρθρο "Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες γνώσης και συνεργασίας στην 83η ΔΕΘ" από τη Ναυτεμπορική.

PRESS

19/07/2018

Εφημερίδα "Γνώμη" Πατρών

Διαβάστε το άρθρο "Οι Αρκάδες υποδέχονται τους ξενιτεμένους" από τη Γνώμη Πατρών

PRESS

29/04/2018

Εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

Διαβάστε το άρθρο "Από το brain drain στο brain gain" από το Έθνος της Κυριακής.

PRESS

21/03/2018

Ενημερωτικός ιστότοπος "Euro2day.gr"

Διαβάστε το άρθρο με τίτλο "Η συνταγή για να προσελκύσει η Ελλάδα μυαλά από όλο τον κόσμο" από το Euro2day.gr

PRESS