Αρχική > ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ > Είπαν για εμάς

Είπαν για εμάς

Δείτε και ακούστε όλα όσα έχουν ειπωθεί για τις «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στις εφημερίδες, το διαδίκτυο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

16/10/2020

Brain drain : Γιατί δεν επιστρέφουν οι νέοι; | Το Βήμα

Γιατί δεν επιστρέφουν οι νέοι και οι νέες επιστήμονες από το εξωτερικό στη χώρα μας; Και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της Ελλάδας τη «μαγική εικόνα» που δείχνει δεκάδες νέους και νέες να έχουν επιστρέψει πίσω την περίοδο της πανδημίας, μόνο όμως για να συνεχίσουν «ηλεκτρονικά» από εδώ στις επαγγελματικές υποχρεώσεις που διατηρούν στο εξωτερικό;

WEB

14/10/2020

Η Πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Ο Δημήτρης Μαραγκός, Συντονιστής της Πρωτοβουλίας, μιλάει για τις δράσεις και τους στόχους των "Γεφυρών" στον Περικλή Βασιλόπουλο.

RADIO

22/12/2019

Οι γέφυρες και ο πατριωτικός ρομαντισμός

Άρθρο του καθηγητή του Παν. Μακεδονίας και π. ΓΓ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη για το brain drain με αναφορά στην Πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας".

PRESS

21/12/2019

Αντιστροφή του Brain Drain

Άρθρο στα Νέα για την αντιστροφή του brain drain και τις προτάσεις του ΣΕΒ για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με αναφορά στην Πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" ως αναγκαία δράση διασύνδεσης Ελλήνων.

PRESS

12/12/2019

Οι Γέφυρες στο δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας

Ο Συντονιστής της Πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας", Δημήτρης Μαραγκός, μίλησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας για το φαινόμενο του brain drain, τις δράσεις που υλοποιεί η Πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" του ΕΚΤ για την αντιμετώπισή του και για τη συμμετοχή στην ομάδα Rebrain Greece του Υπουργείου Εργασίας.

TV

08/10/2019

Greek Business File (www.economia.gr)

"Brain drain develops into brain circulation", άρθρο του Λόη Λαμπριανίδη.

PRESS

02/09/2019

epixeiro.gr

H Δρ. Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια ΕΚΤ, σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο epixeiro.gr, χορηγό επικοινωνίας των Bridges Awards, για τη σχέση έρευνας και επιχειρηματικότητας και τις δραστηριότητες του ΕΚΤ.    

WEB

21/07/2019

Εφημερίδα Καθημερινή

Διαβάστε το αφιέρωμα της Καθημερινής με τίτλο: Brain Drain οι αιτίες, το κόστος και οι προϋποθέσεις μεταστροφής. Στο αφιέρωμα μιλάει και ο Καθηγητής Λόης Λαμπριανίδης

WEB

18/06/2019

Οι Γέφυρες στην εκπομπή "Στο δρόμο για τις εκλογές", Βουλή Τηλεόραση

Δείτε τη συμμετοχή της Διευθύντριας του ΕΚΤ, Δρ Εύη Σαχίνη, στην εκπομπή "Στο δρόμο για τις εκλογές", και με θέμα την Ελλάδα του αύριο. Παρουσιάζεται η πρωτοβουλία και ο θεσμός των βραβείων.

TV

21/05/2019

Greek News Agenda

Άρθρο του Καθηγητή Λόη Λαμπριανίδη με θέμα "How brain drain can turn into brain circulation"

WEB

08/04/2019

Εφημερίδα "Έθνος"

Διαβάστε στην εφημερίδα "Έθνος" άρθρο του Γεν. Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη, για τις νομοθετικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των επενδύσεων στη χώρα, μεταξύ των οποίων η θεσμοθέτηση βραβείων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας".  

PRESS

21/03/2019

Ραδιοφωνικός σταθμός News 24/7 88,6

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε η Διευθύντρια του ΕΚΤ Εύη Σαχίνη στην εκπομπή των Αντώνη Φουρλή-Στέλλας Γκαντώνα "Πρωϊνό ταγκό" με θέμα την έρευνα της πρωτοβουλίας για το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

WEB

24/01/2019

Greek News Agenda

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, καθ. Λόης Λαμπριανιδης, αναφέρεται στη σπουδαιότητα των Ελλήνων της διασποράς για τη σύγχρονη Ελλάδα, το φαινόμενο του brain drain και τη πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας"

WEB

15/12/2018

Europe Street News

Αγγλικό σάιτ κάνει αφιέρωμα στις χώρες του Νότου, που εφαρμόζουν στρατηγικές επιστροφής των "ταλέντων" και επιστημόνων πίσω στις χώρες τους για αξιοποίηση, ως μέρος του εθνικού πλούτου!

WEB

16/12/2018

El Pais

Διαβάστε το δημοσίευμα της Ισπανικής εφημερίδας El Pais με αφορμή την πρωτοβουλία Volvemos, που επιδιώκει τον επαναπατρισμό των ταλέντων στην Ισπανία. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην ελληνική πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας".

WEB

09/12/2018

Εφημερίδα "Η Καθημερινή"

Διαβάστε στην Εφημερίδα "Η Καθημερινή" για τη προσπάθεια ανάσχεσης του φαινομένου της μονόπλευρης φυγής επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain) και υποκατάστασής της με μια ισόρροπη κινητικότητα. 

PRESS