Αρχική > ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ > Είπαν για εμάς

Είπαν για εμάς

Δείτε και ακούστε όλα όσα έχουν ειπωθεί για τις «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στις εφημερίδες, το διαδίκτυο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

21/07/2019

Εφημερίδα Καθημερινή

Διαβάστε το αφιέρωμα της Καθημερινής με τίτλο: Brain Drain οι αιτίες, το κόστος και οι προϋποθέσεις μεταστροφής. Στο αφιέρωμα μιλάει και ο Καθηγητής Λόης Λαμπριανίδης

WEB

18/06/2019

Οι Γέφυρες στην εκπομπή "Στο δρόμο για τις εκλογές", Βουλή Τηλεόραση

Δείτε τη συμμετοχή της Διευθύντριας του ΕΚΤ, Δρ Εύη Σαχίνη, στην εκπομπή "Στο δρόμο για τις εκλογές", και με θέμα την Ελλάδα του αύριο. Παρουσιάζεται η πρωτοβουλία και ο θεσμός των βραβείων.

TV

21/05/2019

Greek News Agenda

Άρθρο του Καθηγητή Λόη Λαμπριανίδη με θέμα "How brain drain can turn into brain circulation"

WEB

08/04/2019

Εφημερίδα "Έθνος"

Διαβάστε στην εφημερίδα "Έθνος" άρθρο του Γεν. Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη, για τις νομοθετικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των επενδύσεων στη χώρα, μεταξύ των οποίων η θεσμοθέτηση βραβείων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας".  

PRESS

21/03/2019

Ραδιοφωνικός σταθμός News 24/7 88,6

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε η Διευθύντρια του ΕΚΤ Εύη Σαχίνη στην εκπομπή των Αντώνη Φουρλή-Στέλλας Γκαντώνα "Πρωϊνό ταγκό" με θέμα την έρευνα της πρωτοβουλίας για το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

WEB

24/01/2019

Greek News Agenda

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, καθ. Λόης Λαμπριανιδης, αναφέρεται στη σπουδαιότητα των Ελλήνων της διασποράς για τη σύγχρονη Ελλάδα, το φαινόμενο του brain drain και τη πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας"

WEB

15/12/2018

Europe Street News

Αγγλικό σάιτ κάνει αφιέρωμα στις χώρες του Νότου, που εφαρμόζουν στρατηγικές επιστροφής των "ταλέντων" και επιστημόνων πίσω στις χώρες τους για αξιοποίηση, ως μέρος του εθνικού πλούτου!

WEB

16/12/2018

El Pais

Διαβάστε το δημοσίευμα της Ισπανικής εφημερίδας El Pais με αφορμή την πρωτοβουλία Volvemos, που επιδιώκει τον επαναπατρισμό των ταλέντων στην Ισπανία. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην ελληνική πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας".

WEB

09/12/2018

Εφημερίδα "Η Καθημερινή"

Διαβάστε στην Εφημερίδα "Η Καθημερινή" για τη προσπάθεια ανάσχεσης του φαινομένου της μονόπλευρης φυγής επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain) και υποκατάστασής της με μια ισόρροπη κινητικότητα. 

PRESS

27/11/2018

Εφημερίδα "Νέα Σελίδα"

Διαβάστε το δημοσίευμα για την διαρροή εγκεφάλων προς το εξωτερικό, το λεγόμενο brain drain, και τους τρόπους ανάσχεσής του στα ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, φύλλο 77, της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

WEB

22/11/2018

Εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος"

Διαβάστε στο αφιέρωμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος" για το πως το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης επενδύουν στους νέους και στο μέλλον της χώρας, και δημιουργούν εμπόδια στο brain drain.

PRESS

09/11/2018

Neue Zürcher Zeitung

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung για το brain drain και τις Γέφυρες Γνώσης και Σευνργασίας μέσω συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη.

WEB

14/11/2018

LIFO

Διαβάστε το αφιέρωμα της Lifo.gr στη Ζωή Κούρνια, ερευνήτρια Γ' στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, η οποια μιλάει για την ανισότητα των φύλων στον κόσμο της επιστήμης και αναφέρει ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης αποτελεί σημαντική πηγή ενημέρωσης για κάθε φιλόδοξο επιχειρηματία και όχι μόνο.

WEB

02/11/2018

Skywalker.gr

To άρθρο στο skywalker.gr διαπραγματεύεται μερικά από τα ερωτήματα που προβληματίζουν τους νέους επιστήμονες στη προσπάθειά τους να ενταχθούν ή να παραμείνουν στην αγορά εργασίας, έπειτα από πολυετείς σπουδές και πολυδάπανη επένδυση σε χρόνο, χρήμα και συναίσθημα.

WEB

27/10/2018

Star Κεντρικής Ελλάδας

Ο συντονιστής της πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας", Δημήτρης Μαραγκός, μιλάει στο δελτίο ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας στις 27/11/2018 για τη διασύνδεση των ελλήνων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα με τους έλληνες του εξωτερικού, για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας, το brain drain και τη δυνατότητα μετατροπής του σε brain gain.  

WEB

29/10/2018

Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Νέες υπηρεσίες συμβουλευτικής για γυναίκες και μαθητές από τη πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας".  

WEB