Αρχική > ΓΕΦΥΡΕΣ > Η Ομάδα μας

Η Ομάδα μας

Γνωρίστε τους ανθρώπους που φροντίζουν για την καλή οργάνωση και καθημερινή λειτουργία της πρωτοβουλίας. Η ομάδα υλοποίησης, με βάση το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, είναι το σημείο της δικτύωσης των Ελλήνων από όλο τον κόσμο. Είμαστε μια διεπιστημονική ομάδα, που παρά τον μικρό μέσο όρο ηλικίας της, έχουμε εμπειρία σε θέματα που άπτονται την επικοινωνία, τις νέες τεχνολογίες, την έρευνα, την οικονομική ανάπτυξη και πολλά άλλα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό!

Δημήτρης Μαραγκός

Συντονιστής της επιχειρησιακής ομάδας

Ο Δημήτρης Μαραγκός είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μάστερ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ενώ μιλάει 4 ξένες γλώσσες. Τα τελευταία 11 χρόνια εργάζεται ως επικοινωνιολόγος σε φορείς που διαχειρίζονται ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για τους τομείς της εκπαίδευσης της κατάρτισης και της έρευνας. Από τον Μάιο του 2015 είναι ανεξάρτητος εμπειρογνωμόνων της ΕΕ στο δίκτυο Team Europe, το οποίο συντονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του δικτύου αυτού ενθαρρύνει το διάλογο μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, των νέων και της κοινωνίας των πολιτών. Από τον Απρίλιο του 2017 συντονίζει την Πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" στο ΕΚΤ.

« Ο Δημήτρης πιστεύει πολύ στη δύναμη της νέας γενιάς. Όλοι χρειαζόμαστε γέφυρες για να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να επεκτείνουμε το δίκτυό μας!»

Κωνσταντίνα Νεοφώτιστου

Υπεύθυνη υπηρεσιών και ανάπτυξης δικτύου

H Κωνσταντίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) Marketing και Επικοινωνία από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία στην εταιρική επικοινωνία και στη διαχείριση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων με εστίαση στους τομείς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Έχε διατελέσει οργανωτικό μέλος σε πολυάριθμα προγράμματα για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στους νέους και της καινοτομίας. Από το Φεβρουάριο του 2019 υποστηρίζει την ανάπτυξη, παροχή και προώθηση των υπηρεσιών της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Η Κωνσταντίνα πιστεύει ότι η συνεργασία είναι απαραίτητο συστατικό ανάπτυξης, εξέλιξης και επιτυχίας. Μέσω της πρωτοβουλίας «Γέφυρες γνώσης κα συνεργασίας» οι Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούν να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν και να μεταφέρουν τεχνογνωσία στη χώρα.

Αθανασία Μεγρέμη, Δρ.

Μεθοδολογική 'Ερευνα

Η Νάνσυ κατέχει διδακτορικό στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και έντονη ερευνητική διεπιστημονική δραστηριότητα. Ξεκίνησε να δουλεύει στην πρωτοβουλία με βάση την εμπερία της στη μεθοδολογική έρευνα και την εμπειρία της σε διαφορετικά περιβάλλοντα συνεργασιών, καθώς και την κατανόηση των αναγκών δραστηριοποίησης των νέων με υψηλή εξειδίκευση. Είναι ενεργή σε ζητήματα που αφορούν στην εξέλιξη των νέων επιστημόνων και τις συνθήκες της έρευνας στην ελληνική πραγματικότητα. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ασχολείται με το ερευνητικό υπόβαθρο του οικοσυστήματος, τη δημιουργία δικτύων με τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό ενώ προτείνει δράσεις με βάσει τις ανάγκες που προκύπτουν από όλα αυτά.

«H Νάνσυ θεωρεί ότι η καλή συνεργασία είναι θεμέλιο για κάθε εξέλιξη εργασιακή, πνευματική, προσωπική και σίγουρη οδός για να πετύχουμε τους στόχους μας μιας και ‘αν θέλεις να προχωρήσεις μακριά, προχώρα μαζί με άλλους’.»

Ιωάννα Βλάχου

Νομική Υποστήριξη

Η Ιωάννα Βλάχου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Ευρωπαϊκού Δικαίου του Πανεπιστημίου Leiden και πρώην ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του ΕΚΠΑ. Από το 2013 ασκεί Δικηγορία, χειριζόμενη υποθέσεις ποικίλων κλάδων δικαίου, ενώ στο παρελθόν είχε την ευκαιρία να εργασθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στην παραγωγή και εφαρμογή ευρωπαϊκών νομοθεσιών και πολιτικών. Είναι μέλος του εθνικού μητρώου Εκπαιδευτών Erasmus+/Youth, ενώ έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκές Διασκέψεις ως εκπρόσωπος νέων της χώρας.

«Μέσω των «Γεφυρών» η Ιωάννα ευελπιστεί να αξιοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που αποκόμισε στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να συμβάλλει στη μετουσίωση πτυχών του brain drain σε ευκαιρίες γόνιμης αλληλεπίδρασης και ανάπτυξης της χώρας και των νέων της.»

Θοδωρής Στυλιάδης

Οικονομολόγος

Ο Θοδωρής είναι  οικονομολόγος και ερευνητής με ειδίκευση στα Ναυτιλιακά Οικονομικά. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών,  κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος “Maritime Economics & Logistics” του Πανεπιστημίου Erasmus του Ρότερνταμ,  και Πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Πέραν της ακαδημαϊκής του εμπειρίας, έχει σημαντική προϋπηρεσία από τη συμμετοχή του σε πληθώρα ερευνητικών ομάδων για λογαριασμό Ευρωπαϊκών και εγχώριων προγραμμάτων έρευνας, ενώ επίσης έχει συνεργαστεί με φορείς και επιχειρήσεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Συνεισφέρει με καινοτόμες ιδέες, εργάζεται με ενθουσιασμό και αφοσίωση  για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

«Σύμφωνα με τον Θοδωρή, οφείλουμε να ξαναχτίσουμε τις γέφυρες που έχουν καεί, ώστε οι νέοι εργαζόμενοι-επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό να μπορέσουν να βρουν τον δρόμο της επιστροφής.»

Πωλίνα Γιωλτζόγλου

Διοικητική Υποστήριξη

Η Πωλίνα Γιωλτζόγλου σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Sabanci στην Τουρκία όπου έχει ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής της. 'Εχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη συγκρότηση του σπιτιού ως χώρου όπου (ανά)παράγονται πολιτισμικές ταυτότητες με όχημα την προφορικότητα και την μνήμη. Είναι μέλος του Border Crossings Network, ένα ακαδημαϊκό δίκτυο που ασχολείται με την ανθρωπολογία και την εθνογραφία στα Βαλκάνια, και του Human Economy Programme, του Πανεπιστημίου της Πρετόρια που ασχολείται με την οικονομική ανθρωπολογία. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Βιομηχανικό Μουσείο Ντομάτας στη Σαντορίνη (υπεύθυνη του τομέα έρευνας) για τη δημιουργία αρχείου προφορικών μαρτυριών ενώ τώρα υποστηρίζει διοικητικά την πρωτοβουλία.

«Για την Πωλίνα τα δίκτυα ανθρώπων έχουν πολύ μεγάλη αξία και μπορούν να φέρουν επωφελή αποτελέσματα τόσο για τα ίδια τα άτομα όσο και για την κοινωνία.»

Γιώργος Χατζηαντωνίου

IT Support

Ο Γιώργος Χατζηαντωνίου είναι φοιτητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Έχει εμπειρία στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών και εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα. Έχει ασχοληθεί με projects Ρομποτικής σε συνεργασία με την Αντισεισμική Τράπεζα του ΕΜΠ, ένα εκ των οποίων αφορούσε την κατασκευή ειδικής υπόδησης για άτομα με προβλήματα όρασης. Από το 2018 έχει αναλάβει τη συντήρηση και ανάπτυξη της ιστοσελίδας των Γεφυρών Γνώσης και Συνεργασίας καθώς και την υλοποίηση της νέας ιστοσελίδας της πρωτοβουλίας, Bridges Awards.
Ο Γιώργος πιστεύει στη λογική χρήση της τεχνολογίας και στις άπειρες δυνατότητες επικοινωνίας που μας δίνει, για την αντιμετώπιση κοινωνικών φαινομένων όπως το brain drain.
 

Χρυσάνθη Σκαλιώτη

Υπεύθυνη δημιουργικού

Η Χρυσάνθη έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας σε διάφορες πτυχές του σχεδίου, που περιλαμβάνουν κατηγορίες από Game design, animation, UI/UX έως σχεδιασμό εντύπων. Το πολυπολιτισμικό της υπόβαθρο (έχοντας ζήσει, σπουδάσει και εργαστεί στο Λουξεμβούργο, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία) την βοήθησε να αποκτήσει τις δεξιότητες και τις εμπειρίες που απαιτούνται για να αποτελέσει μέρος μιας επιτυχημένης ομάδας: ανοιχτή σε νέες ιδέες και διαφορετικές απόψεις,  αξιόπιστη και υψηλού επιπέδου δουλειά, με σεβασμό προς όλα τα μέλη της ομάδας και τους συνεργάτες. Από τον Απρίλιο του 2017, είναι υπεύθυνη δημιουργικού της Πρωτοβουλίας "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

«Πιστεύω ότι η γενιά μας είναι πιο δημιουργική από ποτέ. Ζούμε σε μία εποχή όπου μπορεί κανείς να χτίσει επιτυχημένες επιχειρηματικές συνεργασίες σε πολλούς τομείς, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και οι ‘Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας’ αποτελούν ένα μέσο για να επιτευχθεί ακριβώς αυτό!»