Αρχική > Πρόσκληση υποβολής επιστημονικών δημοσιεύσεων, άρθρων και άλλων πρωτοβουλιών για τον Covid-19

Πρόσκληση υποβολής επιστημονικών δημοσιεύσεων, άρθρων και άλλων πρωτοβουλιών για τον Covid-19

Η Πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του δικτύου του για συγκέντρωση ερευνητικών άρθρων και επιστημονικής πληροφόρησης σχετικά με τον Covid-19.

31.03.2020
H Πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» (www.knowledgebridges.gr), που αποτελεί κόμβο δικτύωσης των απανταχού Ελλήνων επιστημόνων, ερευνητών και επαγγελματιών, αναγνωρίζοντας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης την ανάγκη για έγκυρη πληροφόρηση και ανταλλαγή γνώσης, προσκαλεί τα μέλη του δικτύου να αποστείλουν επιστημονικές δημοσιεύσεις, άρθρα ή/και πρωτοβουλίες στις οποίες είτε συμμετέχουν οι ίδιοι είτε γνωρίζουν από άλλες έγκυρες πηγές και οι οποίες σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Το επιστημονικό υλικό και οι ενημερώσεις που θα αποσταλούν θα αναρτηθούν στην εξειδικευμένη σελίδα επιστημονικής πληροφόρησης που έχει αναπτύξει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχόμενου (ΕΚΤ) (http://www.ekt.gr/covid-19) με σκοπό να προσφέρει έγκυρη πληροφόρηση στην ερευνητική κοινότητα και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. Μάθετε περισσότερα.
 
Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε την ηλεκτρονική διεύθυνση (url) στην οποία έχει αναρτηθεί η συγκεκριμένη επιστημονική δημοσίευση ή άλλη σχετική πληροφόρηση στο info@knowledgebridges.gr
 
Τέλος, όσα μέλη δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε κάποιον από τους κλάδους (υγείας/επιδημιολογίας, οικονομικών, κοινωνικών ή πολιτικών επιστήμων) και θα ήταν πρόθυμα να εκθέσουν τις απόψεις τους για τις επιπτώσεις της επιδημίας, σε μία συνέντευξη μέσω skype, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο info@knowledgebridges.gr.
 
To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (www.ekt.gr), που υλοποιεί την Πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας»,είναι Επιστημονική Υποδομή Εθνικής Χρήσης και Εθνική Αρχή του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος. Ως ηλεκτρονική και φυσική υποδομή εθνικής εμβέλειας, έχει ως θεσμικό ρόλο τη συλλογή, συσσώρευση, οργάνωση, τεκμηρίωση, διάχυση εντός και εκτός της Χώρας και την ψηφιακή διατήρηση της επιστημονικής, τεχνολογικής και πολιτιστικής πληροφορίας, περιεχομένου και δεδομένων, που παράγεται στην Ελλάδα.
Tags: Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας, Επιστημονική Πληροφόρηση, COVID-19