Αρχική > Δυναμική παρουσία των «Γεφυρών» στο 9ο Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο

Δυναμική παρουσία των «Γεφυρών» στο 9ο Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο

Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκε αναλυτικά η πρωτοβουλία, ενώ υπήρχε stand των «Γεφυρών» με διαρκή προβολή του προωθητικού βίντεο, παροχή έντυπου υλικού και ενημέρωσης στους ενδιαφερόμενους. 

02.08.2018
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν φορείς και παρευρισκόμενοι τη συμμετοχή των «Γεφυρών Γνώσης και Συνεργασίας», στο 9ο Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας και πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη από 21 έως 28 Ιουλίου 2018 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Στο Συνέδριο συμμετείχαν περίπου 80 Έλληνες του εξωτερικού, αρκαδικής καταγωγής (από ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά), καθώς και φορείς, εκπρόσωποι και κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας. 
 
Ο Δημήτρης Μαραγκός και η Αθανασία Μεγρέμη παρουσίασαν την πρωτοβουλία σε πάνελ με θεματική «Αρκαδική Ομογένεια, Εξωτερική Πολιτική, ΜΜΕ και Νέα Γενιά», ενώ καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου υπήρχε stand των "Γεφυρών" με διαρκή προβολή του προωθητικού βίντεο, παροχή έντυπου υλικού και ενημέρωσης στους ενδιαφερόμενους. Επιπλέον, κατά την διάρκεια του Συνεδρίου προβλήθηκε η πρωτοβουλία στα τοπικά ΜΜΕ και αναπτύχθηκαν συνεργασίες με κοινότητες Ελλήνων του εξωτερικού.
 
 
 
 
Ενδεικτικά υπήρξαν συναντήσεις, όπου συζητήθηκε η πιθανότητα συνεργιών, με τους κ.κ.: Δημήτρη Αλεξόπουλο, Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, Καίτη Αλεξοπούλου, Πρόεδρο του Ελληνο-Αυσταλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου Αυστραλίας, Ανδρέα Παπαντωνίου, Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (USA), Δημήτρη Παυλή, Δήμαρχο Τριπόλεως, Θεοδώρα Γκικοπούλου, Γρ. Δημάρχου Τριπόλεως, Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο, Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοτικών Παδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, Ματίνα Κανάκη, Φίλιππο Σωτηρόπουλο, Επικεφαλής σχεδιασμού και οργάνωσης καταγραφής Ελληνοαμερικανών Αρκάδων στις ΗΠΑ καθώς και επαναπατρισθέντων Αρκάδων στην Ελλάδα, καθ. Αναστάσιο Τάμη του Australian Institute for Hellenic Research (AIHER), καθώς και τον ΓΓ Αποδήμου Ελληνισμού κ. Δημήτρη Πλευράκη. 
 
 
Το φετινό Συνέδριο, είχε τον τίτλο «Η Αρκαδία στην Οικουμένη» (Arcadia in the world) και εστίασε στην ολιστική αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και προκλήσεων της Αρκαδίας, καθώς και στην οικουμενικότητα του Αρκαδισμού, με την ανάδειξη της Αρκαδικής Ομογένειας σε ένα πανίσχυρο βραχίονα άσκησης διεθνούς επιρροής και διπλωματίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης εθνικής εξωτερικής πολιτικής. 
 
Δείτε το βίντεο της παρουσίασης των "Γεφυρών" εδώ
 
 
Tags: Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας, 9ο Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο, Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας