Αρχική > Τα νέα μας > Νέα διάκριση για Έλλ...

Νέα διάκριση για Έλληνες μαθητές στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Τα αποτελέσματα για την ελληνική συμμετοχή του 2019 είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς η ελληνική αποστολή κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια στο Δημοτικό, ένα επιπλέον αργυρό στο Γυμνάσιο, ενώ στο Λύκειο η ελληνική ομάδα κατετάγη 4η παγκοσμίως.

14.11.2019

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO διοργανώθηκε για 11η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas #WROHellas, τελώντας υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκόπη Παυλοπούλου, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTEκαι πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκιούρ της Ουγγαρίας το τριήμερο 8-10 Νοεμβρίου 2019.

Στην κατηγορία Open #wro2019, η ομάδα Infinite Code (Δημοτικό), με προπονήτρια την Πωλίνα Πλουμιδάκη, κατέκτησε για την Ελλάδα δύο ασημένια μετάλλια. Στο Γυμνάσιο η ομάδα SmartBirds #SmartBirds και προπονητή τον Πάνο Βέρρα. Τέλος, στο Λύκειο, η ομάδα Minders με προπονητή τον Τίμο Τρυφωνίδη κατετάγη 4η παγκοσμίως.

Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης με διακριτικό τίτλο WRO Hellas είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με όχημα τους διαγωνισμούς, επιδιώκει την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering-Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.

Το πρώτο βήμα προς την εισαγωγή της μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) στην εκπαίδευση, γίνεται συστήνοντας στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα με την εκπαιδευτική ρομποτική, που είναι ο πυρήνας του STEM. Στόχος είναι επίσης η συνεργασία με τους φορείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρώτο βήμα για τον οποίο έγινε καθώς ο WRO Hellas υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ερευνητική Ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού (CoSyLlab), του Εργαστηρίου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση και τη Μάθηση στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για το 2020 θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Αθήνα.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή έχουν ήδη ανοίξει. Για λεπτομέρειες συμμετοχής μπορείτε να δείτε εδώ.

Για την Παγκόσμια Ομοσπονδία World Robot Olympiad (WRO) Association μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στην πλατφόρμα της.

Tags: Διαγωνισμός, εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, STEM

Μάθετε Περισσότερα