Αρχική > Τα νέα μας > Υποστήριξη ερευνητών...

Υποστήριξη ερευνητών για ερευνητική σταδιοδρομία στην Ευρώπη από το δίκτυο EURAXESS

Eίσαι ερευνητής που αναζητά θέση εργασίας στην Ευρώπη και υποστηρικτικές υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τη μετακίνησή σου; Επισκέψου σήμερα το δίκτυο EURAXESS.

05.03.2019

Το δίκτυο EURAXESS είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας (ERA) που παρέχει πρόσβαση σε ένα πλήρες εύρος πληροφοριών και υπηρεσιών υποστήριξης για Ευρωπαίους και μη ερευνητές, που επιθυμούν να ακολουθήσουν ερευνητική σταδιοδρομία στην Ευρώπη. Στο δίκτυο συμμετέχουν μέχρι σήμερα 40 Ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα λειτουργούν 12 κέντρα EURAXESS Services. Συντονιστής του Ελληνικού Δικτύου EURAXESS είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και συμμετέχει σε αυτό και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Τι προσφέρει το δίκτυο EURAXESS;

  • Εύρεση εργασίας (EURAXESS Jobs): Δημοσιεύστε το CV σας στο «EURAXESS Jobs», ώστε περισσότεροι από 7500 ερευνητικοί οργανισμοί, χρηματοδότες και επιχειρήσεις να μπορούν να το εξετάσουν. Υπάρχουν χιλιάδες προφορές εργασίας και υποτροφίες σε ένα μεγάλο εύρος ερευνητικών αντικειμένων, σε Ευρωπαϊκές αλλά και τρίτες χώρες.

  • Υποστήριξη (EURAXESS Services): Τα κέντρα κινητικότητας ερευνητών του δικτύου EURAXESS (EURAXESS Service centres) βρίσκονται δίπλα σας όταν αναλαμβάνετε μια νέα θέση εργασίας. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 260 EURAXESS Service centres σε 40 χώρες, που έχουν τη δυνατότητα να σας ενημερώσουν για θέματα φορολογίας, κοινωνικής ασφάλειας, στέγασης, και πρόσβασης σε τοπικές υπηρεσίας υγείας.

  • Δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος εργασίας (EURAXESS Rights): Το «EURAXESS Rights» ασχολείται με τις συνθήκες εργασίας των ερευνητών στην Ευρώπη. Αναζητήστε το λογότυπο «HR Excellence in Research» στους οργανισμούς όταν ψάχνετε εργασία

  • Ενημέρωση (EURAXESS Links): Ενημέρωση ερευνητών για τις ερευνητικές πολιτικές, ευκαιρίες χρηματοδότησης & συνεργασίας, κ.α. (EURAXESS Links).

Μέχρι σήμερα το δίκτυο ΕURAXESS:

  • Έχει ενημερώσει περισσότερους από 36.000 ερευνητές μέσω της πρωτοβουλίας EURAXESS Worldwide

  • Έχει διοργανώσει περισσότερες από 190 εκδηλώσεις με περισσότερους από 21.000 ενδιαφερόμενους ή/και συμμετέχοντες

  • Έχει επισκεφτεί 180 πόλεις σε 19 χώρες

Πηγή: euraxess.ec.europa.eu
Tags: Researchers, Mobility, Euraxess, EU