Αρχική > Τα νέα μας > Οι Δράσεις μας

Οι Δράσεις μας

Οι "Γέφυρες" συναντούν τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται! Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις δράσεις που γίνονται εντός και εκτός Ελλάδας!

Το φόρουμ, στο οποίο συμμετείχε και η πρωτοβουλία Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας, αποτέλεσε μια ευκαιρία να αναδειχθεί η σχέση των απόδημων Ελλήνων με την ιστορική τους πατρίδα και να συνεργαστούν οι απανταχού Έλληνες νέοι. "Μπορεί να ζούμε μακρυά, αλλά η Ελλάδα είναι πάντα στην καρδιά μας" είπαν με ένα στόμα- μια φωνή οι Έλληνες νεολαίοι!

Το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund) αποτελεί μια επενδυτική πλατφόρμα με πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην κοινωνία.

To «HellenicYouthinAction», το Φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 31η Μαρτίου με 1η Απριλίου, στο πλαίσιο των Ολυμπίων 2016-2018 της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (Ζάππειο Μέγαρο).

Περισσότεροι από 120 Έλληνες & Ελληνοαμερικάνοι, στελέχη εταιρειών high-tech που δραστηριοποιούνται στη Silicon Valley, συναντήθηκαν στο San Francisco στις 15 Φεβρουαρίου και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρωτοβουλία Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας. Η συνάντηση είχε ανεπίσημο χαρακτήρα και διοργανώθηκε στο πλαίσιο συναντήσεων που κάνει η ομάδα "Silicon Valley Greeks and Greekamericans", μια ομάδα επιχειρηματιών, μηχανικών και επαγγελματιών επενδυτών που έχουν πάθος με την τεχνολογία και τις startups.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Βέλγιο.
 

Στο αφιέρωμα του τεύχους 109 του περιοδικού "Καινοτομία, Έρευνα & Τεχνολογία" του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης,παρουσιάζεται η πρωτοβουλία, οι στόχοι της, το όραμα της, οι έως τώρα δράσεις, καθώς και επιλεγμένες συνεντεύξεις με επιστήμονες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής &  Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ).

Μετά την επίσκεψη τους στο Βερολίνο, στη Στοκχόλμη και στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους οι «Γέφυρες» συνεχίζουν να επισκέπτονται πόλεις του εξωτερικού με μεγάλη συγκέντρωση Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών, συμμετέχοντας σε δυο εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2018. Στις 31 Ιανουαρίου, θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία στο Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που οργανώνει η Ευρωομάδα της Αριστεράς.

"Re-brand Greece as it deserves it”: ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που πήραμε όλοι κατά την σύντομη παραμονή των "Γεφυρών" στην Ολλανδία.