Αρχική > Τα νέα μας > Οι Δράσεις μας

Οι Δράσεις μας

Η διημερίδα, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 120 άτομα, ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με θέματα όπως η δικτύωση φορέων και προσώπων που εμπλέκονται στις διαδικασίες ένταξης των νέων μεταναστών, καθώς και με το συντονισμό των δράσεων τους.

Διοργανωτές της ενημερωτικής ημερίδας θα είναι η πρεσβεία της Ελλάδας στη Σουηδία, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ), η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Απώτερος σκοπός της διημερίδας, που θα λάβει χώρα στις 14-15 Οκτωβρίου, είναι να επιχειρηθεί μια δικτύωση φορέων και προσώπων που εμπλέκονται στις διαδικασίες ένταξης των νέων μεταναστών, καθώς και ένας συντονισμός των δράσεων τους.

Οι δυο πρώτες συναντήσεις θα γίνουν στο Βερολίνο και στη Στοκχόλμη στις 14 και 21 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Το περίπτερο των "Γεφυρών" επισκέφτηκε και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

Εκπρόσωποι της επιχειρησιακής ομάδας της πρωτοβουλίας θα βρίσκονται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης 9- 17 Σεπτεμβρίου, στο Περίπτερο 15 - Stand 30.