Αρχική > Τα νέα μας > Οι Δράσεις μας

Οι Δράσεις μας

Οι "Γ'εφυρες" συναντούν τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται! Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις δράσεις που γίνονται εντός και εκτός Ελλάδας!

Νέοι ερευνητές και επιστήμονες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πλατφόρμα www.knowledgebridges.gr  αλλά και τα γενικότερα οφέλη της διασύνδεσης των απανταχού Ελλήνων.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Vrije και θα περιλαμβάνει συζήτηση γύρω από τη δικτύωση των Ελλήνων του εξωτερικού με εκείνους που ζουν στην Ελλάδα, τους τρόπους για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη διασύνδεση αλλά και τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτήν.

Στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου θα βρεθούν σε Δράμα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη σε μια σειρά εκδηλώσεων που οργανώνουν τα τέσσερα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, Ξάνθης, Δήμου Θεσσαλονίκης και Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Ελλάδα!

Η ομιλία για την πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 16.30 το απόγευμα.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 80 άτομα, ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με θέματα όπως η δικτύωση φορέων και προσώπων που εμπλέκονται στην πρωτοβουλία καθώς και ο συντονισμός των δράσεων τους. 

Η διημερίδα, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 120 άτομα, ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με θέματα όπως η δικτύωση φορέων και προσώπων που εμπλέκονται στις διαδικασίες ένταξης των νέων μεταναστών, καθώς και με το συντονισμό των δράσεων τους.

Διοργανωτές της ενημερωτικής ημερίδας θα είναι η πρεσβεία της Ελλάδας στη Σουηδία, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ), η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Απώτερος σκοπός της διημερίδας, που θα λάβει χώρα στις 14-15 Οκτωβρίου, είναι να επιχειρηθεί μια δικτύωση φορέων και προσώπων που εμπλέκονται στις διαδικασίες ένταξης των νέων μεταναστών, καθώς και ένας συντονισμός των δράσεων τους.

Οι δυο πρώτες συναντήσεις θα γίνουν στο Βερολίνο και στη Στοκχόλμη στις 14 και 21 Οκτωβρίου αντίστοιχα.