Αρχική > ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ > Οι Δράσεις μας

Οι Δράσεις μας

Οι "Γέφυρες" συναντούν τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται! Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις δράσεις που γίνονται εντός και εκτός Ελλάδας!

Παρουσίαση σχεδίου δράσης ευφυών πολιτικών για την ανάσχεση του brain drain και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας στο συνέδριο που διοργανώνει η διυπουργική ομάδα ReΒrain Greece.
Ενημέρωση προς υποψήφιους για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Bridges Awards
Το EUandU είναι ένα διαδραστικό, ενημερωτικό - αλλά και ψυχαγωγικό - διήμερο συνέδριο που διοργανώνεται για δεύτερη φορά από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και πρώτη στη Θεσσαλονίκη.
Βράβευση έως 12 επιχειρηματικών και επιστημονικών συνεργασιών
Τα Bridges Awards, o νέος θεσμός Βραβείων που εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», στοχεύει στην ενίσχυση της δικτύωσης και της συνεργασίας, στην ανταλλαγή και μεταφορά τεχνογνωσίας και στη δημιουργία νέων προοπτικών συνεργειών και ευκαιριών απασχόλησης μεταξύ των απανταχού Ελλήνων.
Η συνεργασία αυτή αναμένεται να ενισχύσει τους δεσμούς της Ελληνικής Διασποράς, ειδικά στις ΗΠΑ, με τη χώρα μας, βοηθώντας στη διασύνδεση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνωσης και Συνεργασίας» που συμβάλλει μεταξύ άλλων, στη δικτύωση και επίτευξη συνεργασιών Ελλήνων επιστημόνων, επαγγελματιών και επιχειρηματιών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στη συζήτηση σχετικά με την υποστήριξη της σταδιοδρομίας των ερευνητών θα συμμετέχει η Διευθύντρια του ΕΚΤ Δρ. Εύη Σαχίνη η οποία θα αναφερθεί και στην πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας".
Οι Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας είχαν δυναμική παρουσία στο διήμερο συνέδριο που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικών Αθηνών με θέμα την απασχόληση, τις επενδύσεις & την επιχειρηματικότητα, κυρίως για τους νέους.