Αρχική > Τα νέα μας > Οι Δράσεις μας

Οι Δράσεις μας

Οι "Γέφυρες" συναντούν τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται! Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις δράσεις που γίνονται εντός και εκτός Ελλάδας!

Μετά την επίσκεψη τους στο Βερολίνο, στη Στοκχόλμη και στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους οι «Γέφυρες» συνεχίζουν να επισκέπτονται πόλεις του εξωτερικού με μεγάλη συγκέντρωση Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών, συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση που θα γίνει στις Βρυξέλλες την 1η Φεβρουαρίου 2018. Ομιλητές, στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο, θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Καθηγητής κ.

"Re-brand Greece as it deserves it”: ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που πήραμε όλοι κατά την σύντομη παραμονή των "Γεφυρών" στην Ολλανδία.

Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Δράμα, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου 2017.

Νέοι ερευνητές και επιστήμονες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πλατφόρμα www.knowledgebridges.gr  αλλά και τα γενικότερα οφέλη της διασύνδεσης των απανταχού Ελλήνων.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Vrije και θα περιλαμβάνει συζήτηση γύρω από τη δικτύωση των Ελλήνων του εξωτερικού με εκείνους που ζουν στην Ελλάδα, τους τρόπους για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη διασύνδεση αλλά και τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτήν.

Στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου θα βρεθούν σε Δράμα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη σε μια σειρά εκδηλώσεων που οργανώνουν τα τέσσερα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, Ξάνθης, Δήμου Θεσσαλονίκης και Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Ελλάδα!

Η ομιλία για την πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 16.30 το απόγευμα.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 80 άτομα, ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με θέματα όπως η δικτύωση φορέων και προσώπων που εμπλέκονται στην πρωτοβουλία καθώς και ο συντονισμός των δράσεων τους. 

Η διημερίδα, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 120 άτομα, ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με θέματα όπως η δικτύωση φορέων και προσώπων που εμπλέκονται στις διαδικασίες ένταξης των νέων μεταναστών, καθώς και με το συντονισμό των δράσεων τους.